Berichten van Plaatselijk Belang

Op dinsdag 22 maart zal de jaarlijkse Algemene LedenVergadering van Plaatselijk belang Wijnjewoude plaatsvinden. Uiteraard afhankelijk van de dan geldende maatregelen. De afgelopen jaren kon de ALV helaas niet doorgaan in de vorm zoals we gewend zijn. Als bestuur hebben we het contact met de leden op deze manier gemist en hopen we dat jullie aanwezig zullen zijn. Tijdens de ALV zal het bestuur verantwoording afleggen over het afgelopen jaar, zullen lopende zaken worden besproken en sluiten we traditiegetrouw af met iets ontspannends.

Vanaf 19:30 uur staat de koffie voor je klaar. Meer informatie over de ALV en de agenda van de avond worden in de Bân en op www.wijnjewoude.net gepubliceerd.

Toekomst jeugdsozen
Gemeente Opsterland is samen met JongerenWerk Code Hans aan het onderzoeken wat het belang van jeugdsozen in de dorpen is. Is bijvoor-beeld een jeugdsoos in De Swingel in trek, of regelen jongeren liever zelf hun vermaak in keten en met andere activiteiten? Op 17 februari zal hierover een inloopavond zijn in De Swingel. Je kan je hiervoor aanmelden via rob@codehans.nl. Heeft Wijnjewoude belang bij een jeugdsoos, of juist niet? Geef alvast je mening op www.denkmeemethans.nl.

Bloeizone Fryslân Tour komt naar Wijnjewoude
Van 3 tot 6 maart zal de Bloeizone Fryslân Tour (BFT) plaatsvinden. De BFT is een wielerwedstrijd voor de wereldtop van het vrouwenwielrennen (3 dagen) en een eendaagse wedstrijd voor de mannen langs de Friese Elfsteden op zondag 6 maart. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân.
De route zal langs zoveel mogelijk Bloeizones gaan, dus ook langs Wijnjewoude. Op vrijdag 4 maart zal de karavaan ons dorp aandoen. Op die dag zal de werkgroep Gezond Wijnjewoude samen met verenigingen en inwoners leuke activiteiten organiseren in ons dorp. Er wordt nog druk gewerkt aan het programma, zodra hier meer over bekend is zullen we jullie informeren via wijnjewoude.net en de sociale media. Houd het dus in de gaten!

Kandidaatstelling Gemeenteraad
Onze secretaris Martin de Vries heeft zich voor de komende gemeenteraads-verkiezingen kandidaat gesteld om namens het CDA in de gemeenteraad plaats te nemen. Plaatselijk Belang is zoals je weet onafhankelijk van de politiek. In het bestuur zijn daarom goede afspraken gemaakt om te voorkomen dat deze kandidaatstelling zijn functie als secretaris in de weg zit.
Als Martin dankzij voldoende stemmen een zetel in de raad krijgt, zal hij stoppen met zijn werk bij Plaatselijk Belang. Natuurlijk zouden wij het jammer vinden als hij het bestuur verlaat, maar wij vinden het net als Martin van belang dat Wijnjewoude vertegenwoordigd is in de raad. We houden je uiteraard op de hoogte.

Brengpunt Groenafval Ureterp
Op 12 februari en 5 maart kun je je tuinafval van 09:00 – 13:00 uur brengen naar het Brengpunt Groenafval (Mounleane 12, Ureterp).

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *