Nieuws van de Swingel

Gelukkig zijn we na een te lange periode van lock-down als Swingel weer open. Weliswaar nog met enige restricties, maar open is open.

Verenigingen kunnen weer bijeenkomen en ook voor gezelligheid en samenzijn is weer ruimte. Langzamerhand begint ook de bierpomp voorzichtig weer te stromen. Niet dat het daar om gaat, maar het is een teken dat er weer wat toekomst is om samen te komen en gezamenlijk weer zaken te ondernemen.
Om onze vreugde hierom te demonstreren citeer ik onze beheerster Jolien die aan gaf “zeer in haar nopjes te zijn” met de ontwikkelingen. Wie naar de agenda van de Swingel kijkt ziet dat alle activiteiten weer razendsnel hun plaats gaan invullen.
Het filmhuis had al weer een mooie voorstelling, en ook het biljarten, nu opgenomen in de “Swingelnight” trekt weer de nodige liefhebbers. Overigens “Swingelnight” is niets anders dan een aanduiding van de gezellige avonden die elke vrijdag in de Swingel worden georganiseerd. En vanzelfsprekend is een ieder hier van harte welkom.

Verbouwing Swingel
Op de achtergrond is het bestuur en aannemer Taekema & Lieuwes druk bezig met het voorbereiden van de verbouwing. Rond 1 april zal de aannemer een aanvang nemen met de verbouwing. In de voorbereiding is er natuurlijk nog het nodige te doen aan voorbereiding.
Gevolg van de verbouwingsplannen, oftewel de Swingel 2.0, is dat het bestuur ook druk bezig is nieuwe initiatieven en plannen voor de toekomst te ontwikkelen. Zo is besloten in de Swingel een cafetariafunctie op te nemen. Vooralsnog op de dagen vrijdag, zaterdag en zondag. Zodra bekend is wanneer de cafetaria gaat draaien zal dit bekend worden gemaakt op de website van de Swingel en zo mogelijk in de Bân.

Fitness in de Swingel
Vanwege procedurekwesties en corona kwam de fitness wat moeizaam tot stand. Doch nu blijkt dat er echt wel sprake is van een grote behoefte. Afgelopen week konden we onze honderdste deelnemer noteren. Vanzelfsprekend zijn we daar erg blij mee.
Vele deelnemers blijken het fitnessen te zien als een goede mogelijkheid om “bewegen” gestalte te geven. De laagdrempeligheid en lage kosten worden als zeer positief beoordeeld. Fi

Gezonde hapjes in de Swingel

jn is het ook om vast te stellen dat er zoveel jongeren deelnemen.

 

Gezond Wijnjewoude
Het bestuur van de Swingel is in goed overleg met o.a. het bestuur van Plaatselijk Belang, andere groeperingen en de gemeente over het onderwerp “Gezond Wijnjewoude”. Voordat het eindplaatje van dit overleg in zicht komt, wil de Swingel hier al op voorsorteren.
De fitness past in dat plaatje, maar ook een aantal ontwikkelingen die nu nog in de ideeënfase zitten. U zult hier het komend jaar meer van horen.

 

 

Alex van der Meer
Namens bestuur St. dorpshuis Wijnjewoude

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Bij deze dien ik f zijlstra een klacht in dat wij de inkijk van de sportschool niet accepteren wat gaan jullie hier aan doen ik hoor graag van jullie bvd f zijlstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *