Ouderen Wâldhûs wekken eigen stroom op

Na een grondige aanpassing van de ouderen-appartementen van het Wâldhûs keert de rust langzaam maar zeker terug. Alle huizen zijn zorggeschikt gemaakt en goed geïsoleerd. En als kers op de taart heeft elk appartement nu zijn eigen 6 zonnepanelen. Een mooi samenwerkingsresultaat in Proeftuin Wijnjewoude.

“Misschien heb ik straks helemaal geen stroomkosten meer, want ik wek nu mijn eigen stroom op!” De bewoonster wijst tevreden naar het extra apparaatje in haar meterkast.

De zonnepanelen zijn er mede gekomen dankzij de gezamenlijke inzet van energiecoöperatie WEN (Wijnjewoude Energie Neutraal) en werkgroep ouderenhuisvesting van Plaatselijk Belang. In goede samenwerking met de Bewonersvereniging en woningcorporatie Elkien.

In Proeftuin Wijnjewoude heeft elk adres vanuit WEN een stimuleringsbijdrage van € 2.000 voor verduurzaming ontvangen. Huurders kunnen daarvan zelf € 500 besteden. Bijvoorbeeld voor de vervanging van een oude energievretende koelkast of droger. De overige € 1.500 kan, met ondersteuning van WEN en in goed overleg met de verhuurder, worden besteed aan verduurzaming van de woning.

“Zo hebben de Wâldhûs-bewoners in overleg met Elkien besloten tot het gezamenlijk aanschaffen van elk 6 zonnepanelen. En zeker zo mooi, Elkien heeft daarbij alle overige kosten tot en met alle aansluitingen voor zijn rekening genomen. En dat alles zonder dat er sprake is van een huurverhoging” aldus de enthousiaste voorzitter van de bewonersvereniging Grietje Rooks. Zij is bij de coördinatie en uitvoering van het proces betrokken geweest en is daarnaast al jaren actief voor WEN. Dit is een prachtig voorbeeld hoe de Mienskip (huurders en WEN) samen met de woningcorporatie bijdraagt aan een duurzame toekomst voor het dorp. Win-win!

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Mooi dat het zo kan energie besparing en isolatie.
    Wanneer zijn de renovatie van de appartementen afgerond.
    Wat wordt bedoelt met de rust is weer terug gekeerd.
    Ik zou heel graag eens komen kijken en uitleg krijgen over de woongemeenschap en wat er zo al wordt georganiseerd.
    Ik heb een appartement aangeboden gekregen van Elkien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *