Collecte Amnesty International

Van 13 tot en met 19 maart 2022 houdt Amnesty International weer een landelijke collecte. Ook in Wijnjewoude gaan de collectanten langs de deuren.

Vaak vragen we alleen om uw aandacht; één keer per jaar vragen we om een gift. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie, die daarom geen geld van overheden of politieke groeperingen ontvangt. Met het geld van deze collecte worden de acties mogelijk gemaakt.

Hoe belangrijk dat is, blijkt uit de woorden van Saïkou Yaya Diallo uit Guinee. “Ik wil mijn grote dankbaarheid uitspreken voor alle inspanningen die jullie leverden voor mijn vrijlating en die van andere politieke gevangenen in Guinee.”

Actueler dan ooit

Op dit moment vindt er een verschrikkelijke mensenrechtencrisis plaats in Oekraïne. Op 24 februari vielen Russische tanks het land binnen. Sindsdien zijn er al honderden mensen omgekomen, onder wie kinderen. Honderdduizenden zijn op de vlucht en duizenden levens staan nog op het spel. Stop de schending van mensenrechten, steun Amnesty en geef om vrijheid!

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o.,
Hendrik Jan Haanstra.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *