Lagere drempel voor voedselpakket

Dat het dagelijks leven steeds duurder wordt, merken we allemaal. Voor mensen met een smalle beurs wordt het steeds moeilijker de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom komen zij nu sneller voor een voedselpakket van de voedselbank in aanmerking.

Steeds maar stijgende prijzen – met name voor energie en voedsel – bezorgen veel gezinnen de nodige kopzorgen. Steeds vaker kunnen mensen de dagelijkse boodschappen niet meer betalen. Hieronder ook veel ouderen met alleen AOW of een klein aanvullend pensioen.

Als klant van de voedselbank heb je recht op een wekelijks voedselpakket dat ten minste goed is voor 2 tot 3 dagen gezond voedsel. Verse groenten en fruit, maar ook houdbare producten.

Slechts drie op de tien mensen die hulp nodig hebben, zijn klant bij één van de 172 Voedselbanken in Nederland. Voor veel gezinnen is de drempel om zich aan te melden hoog. Daarom zijn in 2022 de normbedragen verhoogd en de regels versoepeld. Je komt dus eerder in aanmerking.

Denk jij, ik zou best wat hulp kunnen gebruiken? Meld je dan aan! Je hoeft je niet te schamen als je van de Voedselbank tijdelijk een steun in de rug krijgt.

Bel 06 10596926 of stuur een email naar aanmelding@voedselbankopsterland.nl. Wij kijken dan samen of je klant bij ons kunt worden.
Wie weet, pakken we binnenkort ook voor jou elke week een voedselpakket in. Dat scheelt je elke week minstens € 40,- in je portemonnee !

Neem gerust eens een kijkje op onze website.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *