Nieuwtjes van de Swingel

Pffff, de coronamaatregelen zijn van de baan. Dat is een hele opluchting. Het betekent dat sociaal, maatschappelijk en sportief Wijnjewoude de draad weer kan oppakken. We zien het direct terug in de Swingel. Er wordt weer gesport, bijeengekomen en vergaderd dat het een lieve lust is. Kennelijk, en ook heel begrijpelijk, moet er veel worden ingehaald. Bestaande activiteiten worden weer opgepakt en nieuwe ontwikkeld. De activiteitencommissie is druk bezig een interessante agenda op te stellen. Houd de dorpsagenda in de gaten.

Echt mooi was het optreden van Hakim voor onze jongste inwoners. Meer dan 100 kinderen, ouders, pakes en beppes genoten van deze inwoner van Sesamstraat.

Eind maart start de verbouwing van de Swingel. Voordat we kunnen genieten van het eindresultaat zal er eerst een periode zijn van bouwen en een hiermee samenhangend ongerief. Echter tijdens de verbouwing blijft de Swingel open. Hou wijnjewoude.net goed in de gaten, en mopper niet te snel als iets even anders gaat dan u verwacht.

De fitness blijkt en blijft een groot succes. Het aantal leden is al ruim de 100 gepasseerd. Inmiddels zijn weer wat nieuwe attributen aangeschaft en proberen we de fitnessruimte nog wat te optimaliseren.

 
Vrienden van de Swingel
Ons dorpshuis wordt geëxploiteerd vanuit een stichting. Een stichting kent in tegenstelling tot een vereniging geen leden en derhalve geen contributie-inkomsten. Gelukkig kennen we “de vrienden van de Swingel” als donateurs. Het geld dat donateurs jaarlijks inbrengen wordt gebruikt om bepaalde kosten te maken of investeringen te doen, die anders niet mogelijk waren.

Er zijn veel vrienden van de Swingel en het is fijn dat de inwoners van Wijnjewoude zo hun betrokkenheid bij de Swingel tonen. Er is geen sprake van een vast donatiebedrag. Minimaal wordt € 5,00 per jaar gedoneerd, maar er zijn ook veel vrienden die meer doen. Alles berust op afspraken die ooit bij het begin zijn gemaakt. Het bestuur heeft zich onlangs gebogen over het minimumbedrag, mede omdat dit al zolang het minimum is en er intussen veel zaken zijn veranderd en duurder zijn geworden. Daarom stelt het bestuur voor om het minimumbedrag te verhogen naar € 7,50 per jaar. De incasso van het donatiebedrag 2022 zal rond 1 juli plaatsvinden. In de incasso-administratie zullen de bedragen van € 5,00 worden aangepast naar € 7,50.

Wie hierover vragen heeft, kan terecht bij Alex van der Meer (penningmeester St. dorpshuis Wijnjewoude) aalzen@xs4all.nl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *