Swingel: verbouwing en ander nieuws

De aannemer is nu echt begonnen. Wie door de Meester Geertswei fietst zal de activiteiten waarnemen. Het zijn drukke tijden. Elk stopcontactje of waterafvoer moet worden ingetekend om straks dat te krijgen wat we graag willen hebben. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen. Behalve meer ruimte, vooral in de keuken en een verfraaiing van het exterieur, wordt er ook hard gewerkt aan de verduurzaming van de Swingel. Naast de maatschappelijke wenselijkheid is er ook een keiharde financiële noodzaak. Op grond van de huidige gasprijzen is het nauwelijks mogelijk nog een positieve exploitatie van de Swingel rond te krijgen. En een positieve exploitatie is zeker nodig om continuïteit en toekomst van de Swingel te verzekeren.

Cafetaria
Als de verbouwing van de Swingel achter de rug is, krijgt de Swingel ook een cafetariafunctie. Je kunt snacks/maaltijden afhalen, maar ook in de Swingel kun je straks lekker eten. Jolien en haar medewerkers zijn druk bezig de menukaart op te stellen en zich voor te bereiden. Als het zover is krijgt u uitgebreide informatie over het cafetaria

Fitness
De fitness draait op volle toeren. Inmiddels zijn er meer dan 110 actieve leden. Kortgeleden zijn weer wat elementen aan het krachthonk toegevoegd en dat geldt ook voor de cardio-afdeling. Het bestuur onderzoekt momenteel nog nadere uitbreidingen, waaronder de toepassing van VR-brillen voor fitness. Wij blijven actief met nieuwe initiatieven en houden u graag op de hoogte.

Activiteiten in de Swingel
Nu corona wat beheersbaarder lijkt en alle activiteiten in de Swingel weer doorgang kunnen vinden, draait ook de activiteitencommissie weer op volle toeren. Blijf de Swingel en de website volgen, zodat je op de hoogte blijft van al dat moois wat de Swingel heeft te bieden. Op de hoogte blijven is één ding, meedoen is nog veel beter.

Bestuur
Ellen Lampe en Marco Tadema hebben aangegeven graag een rol in het bestuur van de Swingel te willen spelen. Als zittend bestuur heten wij hen van harte welkom en zien uit naar de samenwerking.

Alex van der Meer
Bestuurslid Dorpshuis Wijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *