Verjongingskuur Wâldhûs knallend gevierd

Vanmiddag is het vernieuwde Wâldhûs feestelijk geopend. In het najaar en de winter is hard gewerkt om alle appartementen aan te passen aan de eisen van de huidige tijd. Voor de bewoners was het wel pittig, die verbouwing. Veel rommel en lawaai, tijdelijk verhuizen naar een wisselwoning en weer terugverhuizen naar het eigen vernieuwde appartement. De woningen zijn nu ruimer en comfortabeler dankzij de aangebrachte isolatie, schuifdeuren en nieuwe raampartijen.

En vandaag was het dan zover. Onder de nostalgische klanken van het bijna honderdjarige orgel van Tolsma uit Leeuwarden, was het genieten in het heerlijke mei-zonnetje.

Namens de werkgroep ouderenhuisvesting sprak Aldert Voolstra. Hij refereerde aan de mooie samenwerking van de bewoners ondersteund door Grietje Rooks, Plaatselijk Belang, Elkien en WEN.

De bewoners hadden Anje Wijngaarden als hun woordvoerder gekozen. Zij ontpopte zich als een professionele lady-speaker met veel humor. “Als de directrice uit het dagboek van Hendrik Groen, vond Grietje Rooks dat alle rommel opgeruimd moest worden. En dan gingen we weer aan de gang.

Namens Plaatselijk Belang sprak voorzitter Tineke Dreijer. Zij benadrukte hoe mooi het is dat ouderen in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen.

WENner van het eerste uur, aangekondigd als energiespecialist Frans Pool, gaf een toelichting op het zonnepanelenplan. De zestien bewoners hebben allemaal 1.500 euro van hun WEN-waardebon ingezet, zodat zij nu stroom krijgen van de eigen zes panelen.

Wethouder Anko Postma verrichtte de officiële en vooral knallende opening. Deze ging gepaard met onschuldig veelkleurig papieren vuurwerk dat door de aanwezige Wâldhûs-bewoners uitbundig de lucht in werd geknald. En waar het niet meteen lukte, was Theo van Linde er als de kippen bij om te helpen de confetti vrij te laten, met als resultaat veel grijze hoofden bedekt met kleurige confetti.

 

Omdat nog één appartement niet is bewoond, kon door wie dat wilde, het resultaat van de verbouwing bezichtigd worden.

De catering was, hoe kan het anders, in de deskundige handen van Jolien van de Swingel. Aan poffertjes en andere hapjes geen gebrek. Bewoners en organisatie kunnen terugkijken op een genoeglijke middag en een mooie heropening met tevreden gezichten. Het Wâldhûs én haar bewoners kunnen er weer een tijdje tegen!

 

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *