Avondplaybackshow met foto’s

Na een lange periode mocht muzikaal Wijnjewoude weer haar talenten tonen. En ondanks een Coronapauze bleek het dans- en muzikaal talent in grote mate aanwezig in Wijnjewoude. De WC-rollen vlogen door de lucht, menig traantje werd weggeveegd en sommige optredens waren complete shows.

In een goed gevulde tent begon vaste presentator van de avond, Aline Stroetinga, met de introductie van de jury. Daarna mocht Ilse, de winnaar van de kinderplaybackshow, de avond aftrappen met het liedje De Diepte van S10. Daarna was het tijd voor de grote kinderen.

De avond begon direct goed met een waarheidsgetrouwe vertolking van het lied Life is life. Deze fitte rockers kregen de zaal direct goed mee. Daarna gingen we door met een lied van Kate Bush en Peter Gabriel. Voor een prachtig geschilderd decor werd een mooie, subtiele vertolking neergezet. Lastig te overtreffen maar Baba Wachufu – Miss Rose deden een goede poging. Wat bleek, achter dit nummer bleken de The Dirty Daddy’s schuil te houden. Met hun looks veroverden ze menig vrouwenhart maar ook het dans- en acteerwerk was van een hoog niveau.

Voor de pauze was ook nog de act Banana drama met Wie is er bang? Een actuele act met mooie choreografie en zorgvuldig uitgewerkt decor. Na de pauze bleek André Hazes toch niet overleden te zijn. We zagen, traditiegetrouw, een waarheidsgetrouwe vertolking met het lied Bloed, zweet en tranen. Vervolgens was het de beurt aan familie Talsma die een duet aangingen en Dolly Parton en Kenny Rogers nadeden. Het talent en enthousiasme spatte ervan af. Ook Bruce Springsteen was in Wijnjewoude en verraste ons met een muzikale uitvoering van het nummer The River.

Gelukkig was het al wat later op de avond want de Skuteldoek Froulje gingen tot het uiterste om de eerste prijs te winnen. Knap danswerk en na de act was het flink warmer in de tent. De avond werd afgesloten met een reproductie van La casa de papel. Een knappe act.

De jury trok zich na deze acts terug voor beraad. Voor het bestuur van het dorpsfeest het moment om nog een aantal mensen in het zonnetje te zetten zoals vertrekkende bestuursleden Roy en Jan.

De jury liet ons gelukkig niet te lang in spanning. Aline mocht de publieksprijs bekend maken en met een overweldigende hoeveelheid stemmen bleek de prijs voor de Skuteldoek Froulje te zijn met de hit Olles uit behalve ’t ljocht. De derde prijs werd gewonnen door Else en Heidi met hun prachtige en humorvolle vertolking van Dolly Parton en Kenny Rogers. De tweede prijs ging naar De Borrellju die de liefhebbers van La casa de papel een onvergetelijke avond bezorgden.

De eerste prijs ging naar een act die alles in zich had. Emotie, choreografie, humor en goed playbackwerk: The Dirty Dady’s die meededen als Baba Wachafu – Miss Rose. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *