Karavaan nei de Takomst doet Wijnjewoude aan

‘De Karavaan nei de Takomst’ bezocht afgelopen zaterdag Wijnjewoude.
De fietsende deelnemers maken deze zomer een rondje langs vooroplopers met duurzame projecten. Na een bezoek aan Frisian Motors arriveerden ze rond lunchtijd op het met wilde bloemen aangeklede terrein van het energiepark WEN aan de Tolleane.

Hier werden ze ontvangen door WEN bespaarcoach Tina Hulst die een korte indruk gaf hoe we in Proeftuin Wijnjewoude ervaren dat we, door naar de ander te luisteren en mee te denken, elkaar inspireren tot energievriendelijk gedrag. En hoe het gezamenlijke doel, in 2025 energieneutraal, energie geeft: positieve energie!

Daarna liet Margriet Sijtsema van Studio Vrijzicht de gasten via een kleine mindfullnessoefening ervaren dat je energie en vitaliteit uit jezelf kunt putten
Het bezoek werd bekroond met een heerlijke en supergezonde vegalunch, verzorgd door ‘bij Jolien’ en uitgeserveerd vanuit haar vrolijke foodtruck.
En zo liet Wijnjewoude zich als duurzaam en vitaal dorp op creatieve wijze van haar beste kant zien.

De meefietsende Friese energiecommissaris Bouwe de Boer sprak zijn respect en waardering uit voor de wijze waarop Wijnjewoude werkt aan haar duurzame toekomst. Hij bedankte voor de originele ontvangst en overhandigde het organiserende dames(!)team het vaantje van ‘de Karavaan nei de takomst’. En verder ging het op de fiets naar Bloeizone Bakkeveen.

“Jullie hadden een mooi programma! Iedereen ging met positieve energie bij jullie vandaan” appte de organisator van de Karavaan.

 

De Karavaan nei de Takomst is onderdeel van ARCADIA.
Initiatiefnemers zijn Fossylfrij Fryslân, Friese Milieu Federatie en Doarpswurk

https://karavaanneidetakomst.frl/vitaliteitsdag

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *