Slopen klaar, opbouw begonnen

De onttakelde Taveerne

De verbouwing van de Swingel is een veel grotere klus geworden dan eerder gedacht. Doordat zwam was geconstateerd moest de hele vloer van de Taveerne en de keuken worden vervangen. Het slopen van de vloer was al een kunststukje op zichzelf. Het zal voor de eerste en hopelijk ook voor de laatste keer geweest zijn dat een kraan in de grote zaal bezig was.

Dankzij het schuimbeton straks een duurzaam warme Swingel

Inmiddels zijn we weer aan het opbouwen. Vijf vrachtauto’s vol zand werden in de zaal gestort. En gisteren werd het schuimbeton gegoten. Over een week volgt de afwerkvloer. De installateur heeft alle zeilen moet bijzetten om leidingen, afvoeren en wat niet al in de grond te krijgen.

De mannen van Taekema & Lieuwes en installatiebedrijf de Boer verdienen een groot compliment voor de wijze waarop ze het bouwproces gestalte geven. Dat geldt overigens ook voor alle vrijwilligers die zich geweldig inspannen om de activiteiten in de Swingel zoveel mogelijk door te laten gaan. Vanaf half juni kunnen we verder met opbouwen en inrichten. Wij zijn er van overtuigd dat de Swingel 2.0 beter en mooier is dan wat we hadden. Fantastisch nieuws voor alle inwoners van Wijnjewoude die gebruik maken van oms dorpshuis.

Het snackloket krijgt vorm. De eerste bestelling wordt geplaatst.

Zaterdag 22 oktober 2022 zal de nieuwe Swingel feestelijk worden geopend. Een feest-comité is inmiddels aan het werk. Het wordt een prachtig programma en alle inwoners van Wijnjewoude worden hierbij uitgenodigd om deel te nemen en onze gast te zijn. Dus streep deze dag maar aan in je agenda aan.

 

 

(vrij naar stukje van Alex van der Meer in de Bân van juli)

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *