Berichten van Plaatselijk Belang

Werkgroep leefbaarheid
Zoals bekend heeft WEN plannen om groen gas door middel van mestvergisting op te wekken. Er zijn zorgen over mogelijke overlast en daarom is de werkgroep Leefbaarheid opgericht. De werkgroep merkt dat er veel vragen zijn over groen gas en daarom hebben ze een pagina aangemaakt op de dorpssite waar informatie te vinden is over de werkgroep. De verslagen van de bijeenkomst staan daar op en ook antwoorden op vragen, die de werkgroep heeft gekregen over de productie van groengas door middel van mestvergisting. De pagina is te vinden op www.wijnjewoude.net/groengas

Dorpsvlaggen
Ondertussen hebben 12 dorpsgenoten een vlag besteld. We houden een voorraadje aan en daarom gaan we 20 vlaggen bij de leverancier bestellen.

Oranjefonds
Een betrokken samenleving doet ertoe. Meedoen in de samenleving en voelen dat je ertoe doet begint immers in je eigen buurt. Daarom versterkt en verbindt het Oranjefonds het hele jaar initiatieven die daaraan bijdragen. Door corona was elkaar ontmoeten de afgelopen jaren niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er veel actieve buren en buurtinitiatieven die dat juist wél aanjagen.
Wil je weten of jullie organisatie in aanmerking komt voor een financiële bijdrage? Begin dan met de projectcheck op de website van het Oranjefonds. Hier krijg je snel antwoord of je een aanvraag voor jouw project kunt indienen bij het Oranje Fonds (www.oranjefonds.nl/buurten-doen-ertoe). Beantwoord de vragen en ontdek binnen enkele seconden of jouw initiatief in aanmerking komt voor steun.

Stremming door onderhoud
Van 5 september t/m 14 oktober is de weg tussen Merkebuorren 105 t/m huisnummer 96 gestremd. De werkzaamheden worden in 3 fases uitgevoerd, De kruising met de Te Nijenhuiswei blijft open en dat geldt ook voor het naastliggende fietspad.

Een fietskar van de himmelploech

De himmelploech
Regelmatig zien we de mensen van de himmelploech rond gaan om bekers, papieren, blikjes etc. op te ruimen. Fijn, dat ze dit willen doen. Het eerste jaar, toen ze het deden, haalden ze een 12 kuub aan afval op. Nu veel minder, vertelde één van de leden van de himmelploech. Vooral nu er statiegeld zit op de flesjes en straks komt er ook statiegeld op de blikjes. Goed om te horen, dat we met z’n allen minder afval achter laten. Zo gaan we samen voor een schoon Wijnjewoude!

Groenbrengpunt Ureterp
U kunt uw groenafval brengen op zaterdagmorgen 10 en 24 september a.s.

(bron: de Bân september 2022)

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Goedemorgen, wij familie Idzinga op Hagerank 17 willen ook heel graag een dorpsvlag. Hoe kunnen wij die bestellen bij jullie ? Groetjes Daphne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *