WEN stap voor stap oktober 2022

Renteloze lening voor verduurzaming woning
Mensen met een laag inkomen die hun koopwoning willen verduurzamen, kunnen daarvoor vanaf 1 november bij het Nationaal Warmtefonds een renteloze lening krijgen. Ze kunnen het geld gebruiken voor zaken als dakisolatie, zonnepanelen of een (hybride) warmtepomp.
Inmiddels is er pok een pilot gestart met 6 Wijnjewoudsters, om te onderzoeken of het mogelijk is, dat zij hun huis kunnen verduurzamen, zonder zelf geld te investeren. Wij hopen 17 oktober tijdens de ALV de eerste resultaten te kunnen melden.

Wil jij ook graag verduurzamen maar heb je nog geen idee wat voor jouw huis en portemonnee slim is, zoek contact met besparen@wen.frl. We kunnen je vast een eind op weg helpen. Met vragen over besparen kun je ook bellen met Frans Pool, 06 57584354.

Huurwoningen
Woningcorporatie Elkien houdt eind oktober/begin november bijeenkomsten met huurders om na te gaan hoe de bewoners de stimuleringsbijdrage van WEN het liefst ingezet zien voor verduurzaming.

Zonneweide bijna klaar voor levering
Misschien zal je het al, er staat een hek om het zonneweide perceel aan de Tolleane. Dat was niet onze bedoeling maar moet helaas voor de verzekering. Met jullie hulp hopen we er mooie bes dragende heesters omheen te zetten zodat je over enkele jaren geen hek maar wel etende en nestelende vogels zult zien.
Het installeren van de panelen is start binnenkort en in de tweede week van oktober zal hopelijk de eerste stroom aan het net worden geleverd en daarmee komt de opbrengst van onze dorpszonneweide geheel ten goede aan het dorp. Het was een lang proces van voorbereiding met flink wat hobbels, maar gelukkig heeft deze stroombron geen invloed op de opwek van stroom van zonnepanelen die er al liggen of die de komende tijd op particuliere daken worden gelegd. De zonneweide is namelijk op een totaal ander spanningsnetwerk aangesloten.

Vervolg op werkgroep Leefbaarheid 2
Momenteel zijn diverse partijen bezig om te onderzoeken of groengas opwek via mono-vergisting op de rwzi locatie daadwerkelijk mogelijk is zonder overlast. Zodra de rapportage klaar is, wordt ze aangeboden aan de werkgroep Leefbaarheid 2.

Ledenvergadering 17 oktober
Op deze avond komen niet alleen het jaarverslag en de jaarrekening 2021 aan de orde. Ook het projectplan van de zonneweide wordt behandeld en is er aandacht voor besparen en verduurzaming. Daarmee hebben we in ons dorp al heel veel ervaring. Je krijgt een indruk op welke manieren bewoners hun energieverbruik weten te beperken en hun woning verduurzamen. Ook vertellen we hoe je kunt verduurzamen zonder eigen investering, zodat ook jouw energierekening flink omlaag kan.
De ledenvergadering is net als anders openbaar. De agenda is vooraf te lezen op wen.frl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *