Kinderen klaar? Spelen maar!

Op zaterdag 22 oktober hebben we een feestje gevierd! Drie van de vier speeltuinen zijn klaar en feestelijk geopend. Met mooi versierde fietsen en vrolijke muziek fietsten we met een aantal kinderen en ouders langs de speeltuinen. De tocht eindigde in de speeltuin aan de te Nijenhuiswei. Hier kregen de kinderen wat drinken en een lekkere pannenkoek. Rosan Koopstra hield een kleine speech en gaf toen het woord aan wethouder Libbe de Vries. Met het doorknippen van de gouden vlaggetjes zijn de speeltuinen officieel geopend! Daarna kon er heerlijk gespeeld worden!

Uiteraard zijn we er nog niet, want de speeltuin aan de Loksleane/Bremerheide is het volgende en laatste project dat we hopen volgend jaar te kunnen realiseren. Daarnaast hebben we nog wat wensen om o.a. bij de Noormanstrjitte nog voelborden aan te schaffen voor de mindervaliden.

De feestelijke opening viel samen met de opening van de Swingel. Hier kregen de kinderen nog een lekker zakje chips tegen inruil van hun beker. Daarna werden de nieuwe namen van de speeltuinen bekendgemaakt. De kinderen en ouders konden een nieuwe naam verzinnen en een prijs verdienen.

De nieuwe namen zijn geworden:

  • Speeltuin Gentiaan: De Pôle-tún (bedacht door Ypie Dijkstra)
  • Speeltuin de Loksleane/Bremerheide: Bergheide (bedacht door Benthe de Vries)
  • Speeltuin Noormanstrjitte: Het woudschip (bedacht door Edwin van de Woude)
  • Speeltuin te Nijenhuiswei: Klimwâld (Bedacht door Klaas Idzinga)

De prijswinnaars kregen vrijkaartjes voor de kinderboerderij of een cadeaubon te besteden bij “Foar dy”. Van harte gefeliciteerd! Binnenkort hopen we de nieuwe namen op borden bij de speeltuinen te kunnen plaatsen.

De werkgroep Speeltuinen Wijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *