Lintje: doorknippen of opspelden?

Jarenlang waren ze te vinden achter de bar als bescheiden, hard werkende beheerders. Nu, nog steeds bescheiden, waren Klaasje en Ruurd het stralende middelpunt aan de andere kant van de bar.

Gisteren – tijdens de feestelijke heropening van de Swingel – werden Ruurd en Klaasje van der Woude tot hun grote verrassing allebei geridderd door burgemeester Lex Roolvink. Een mooie beloning voor hun enorme inzet voor de Swingel, zeg maar gerust, voor het hele dorp. Zo deed Ruurd bestuurswerk voor ODV, Longa, Plaatselijk Belang en Eert de Doden. Daarnaast is of was hij actief in de historische werkgroep, de himmelploech en betrokken bij de Sinterklaasviering en de Willedei.
Klaasje was onder meer actief als vrijwilliger in de Lijte in Urterp, bij Kom Erbij en natuurlijk was zij vooral het gezicht van de Bân. Jarenlang zat zij in de redactie, zelfs nog in de tijd dat de kopij handgeschreven werd aangeleverd.

Beiden werden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Kort voor de overval door de burgemeester hadden zij samen nog het lint doorgeknipt van de Swingel 2.0. Dit gebeurde tijdens een etentje dat door het bestuur van de Swingel werd aangeboden aan de mensen die bij de wederopbouw van het dorpshuis een belangrijke bijdrage hebben geleverd.
De avond werd vakkundig en relaxed aan elkaar gepraat door Margriet Sijtsema, trekker van het Swingel-activiteitenteam.
Swingel-voorzitter Pieter de Kroon zette de aanwezige harde werkers in het zonnetje, zoals de bouwers van Taekema en Lieuwes, de installateurs van de Boer, de leden van de activiteitencommissie , Kom Erbij, Plaatselijk Belang en de vele, vele anderen die als vrijwilliger de hamer, roller, bezem en kwast hanteerden.

Tot zijn grote verrassing werd vrijwilliger van de buitencategorie Remmelt Veenstra benoemd tot het eerste “Gouden Swingel lid”. Zijn portret prijkt straks in de eregalerij van de Swingel. En dat terwijl Remmelt zei al blij geweest te zijn met een bloemetje voor zijn vrouw Els.
Alex van der Meer kreeg tenslotte een eervolle vermelding als het lid van het bestuur die de krachtige motor was, en is, achter de verbouwing en verduurzaming van de Swingel.

Tijdens de feestelijkheden konden de aanwezige gasten genieten van een heerlijk diner dat door Jolien en Fenna met veel plezier en vakmanschap werd bereid in hun fraaie nieuwe keuken. En ook genoten de gasten – tussen de gangen door- van onze dorpsgenoten Marieke en Lisanne Hulder die, ondersteund door Melissa, een staaltje acrogym van hoog niveau lieten zien.

Open dag
In de middag was het dorpshuis al open geweest voor iedereen die het resultaat van de verbouwing en de nieuwe keuken wilde bekijken. Men kon ook kennis maken met verschillende gebruikersgroepen van de Swingel, zoals de VVV, het Dorpssteunpunt, DWS, Longa, Plaatselijk Belang, Kom Erbij, de Appoloosa dancers, de Internationale Dansgroep, diëtiste Sanne de Ree, fysiotherapeut Johan, de fitness en WEN. In de loop van de middag kwam de jongste jeugd – die eerder op de middag de opening van de vier nieuwe speeltuinen door wethouder Libbe de Vries hadden meegevierd – ook naar de Swingel voor de prijsuitreiking van de speeltuinen-namen-wedstrijd.

Feest
Later op de avond barste de kinderdisco los in een slim ingerichte halve sportzaal. De disco werd gevolgd door een geweldig feest met lokale artiesten zoals Klaas de Boer, Marco Tadema, Nico Heida en het duo “Blowing Away” met Jan Dirk van der Meulen en Robert Hoekstra.

Daarna was het de beurt aan de gelegenheidsformatie “Wineforest Tunes” van Marco Tadema met lokale beroemdheden als Eddy Mulder, Nico Heida, Koen Roozen, Jelle de Leeuw en Margriet Sijtsema. DJ Appie sloot de prachtige Swingeldag af.

Meer beelden van de open dag:

Meer beelden van de lokale lintjesregen:

Meer beelden van de feestavond:

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *