MFC de Swingel weer het kloppend hart van het dorp

De hartslag van Wijnjewoude hoor je weer in het hart van het dorp, in de Swingel. Eerst voorzichtig, maar een paar dagen na de opening was de hartslag al krachtig. De agenda is nagenoeg volgeboekt en er komen bezoekers die we nooit eerder in de Swingel zagen; bezoekers die er achter komen dat de Swingel heel veel heeft te bieden. Naast de bekende activiteiten is nu ook het jongerenwerk op de eerste zaterdag van elke maand in de Swingel actief voor de jeugd van 10 tot 18.


Swingelcafé

Daarnaast hebben een aantal mensen zich opgegeven als vrijwilliger bij het Swingelcafé dat straks eens in de twee weken open is. Het begint al in het tweede deel van de middag. Je kunt hier mensen ontmoeten, een glaasje drinken of lekker eten. Het hele gezin is welkom. Het lijkt er op dat het Swingelcafé op 19 november a.s. haar deuren opent. Een ieder is dan van harte welkom.

Swingelcafetaria
Over lekker eten gesproken. De Swingelcafetaria is open van donderdag t/m zondag. Je kunt afhalen maar ook in de Taveerne eten. Op dit moment nog vooral snacks, maar binnenkort ook plateservice. En er zijn plannen om éénmaal per week een daghap te serveren, een gezonde en smakelijke maaltijd voor een relatief lage prijs. Dus perfect voor wie eens geen zin heeft in koken. Hierover hoor je later meer.

Het Swingelsportcafé
Het is al lang een wens om een sportcafé in de Swingel te realiseren. F1 races met Verstappen en wedstrijden van het Nederlands elftal lenen zich geweldig voor het grote scherm met beamer. Op dit onderwerp gooide corona veel roet in het eten, maar nu gaan we echt van start met het sportcafé! Om te beginnen met het WK-voetbal. Het WK start voor het Nederlands elftal op 21 november om 17 uur. Dus trek je oranje pak aan en kom op 21 november naar de Swingel. Met zijn allen kunnen we voor het Nederlands elftal het verschil maken.

 

 

 

(vrij naar het artikeltje van Alex van der meer in de Bân van november)

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *