Sint komt aan in Koud-Groningen

Het was een beetje kleumen bij de intocht van de Sint in Klein-Groningen. Vol verwachting stonden vele kleine Pietjes, Sinterklaasjes met rode koontjes en kinderen in schitterende disco-outfits in de verte te turen langs de Compagnonsfeart. Maar nee hoor, hij kwam helemaal niet met de boot! En ook niet met het vliegtuig of met die witte cabrio, want daar zaten alleen een paar Pieten in. Nee, Sinterklaas wilde eerst met eigen ogen de nieuwe zonneweide zien en dus kwam hij uit onverwachte richting – vanaf de Tolleane – de hoek omgezeild. In een rijtuig met een prachtig tweespan ervoor.

Opgezweept door de enthousiaste blaasmuziek van It Sil Heve zongen de kinderen zich de kelen schor voor die lieve Sint en zijn niet meer zo zwarte Pieten. Na de hartelijke ontvangst door Aline, ging het in optocht naar het dorp in een bonte stoet van prachtig versierde fietsen.

Eenmaal bij de Swingel keek Sint zijn ogen uit! De Swingel had een metamorfose ondergaan en dus baande de oude baas zich een beetje onwennig een weg door de uitzinnige menigte.

 

Binnen ging vervolgens de disco los! Zelfs bij de Sint gingen de stramme beentjes van de vloer en al dansend besteeg hij het podium, zich verbazend over de talloze kleurplaten van buitengewone kwaliteit. De kinderen hadden hun best gedaan!

En zoals meestal, bleef het nog lang onrustig in de Swingel.

Dank u wel Sinterklaas(comité)!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *