Kinderziekten en ander Swingelnieuws

In de nieuwe Swingel zit ontzettend veel techniek. Met name in het begin waren er wat kinderziekten zoals niet open-en-dichtgaan van de voordeur, spontaan afgaan van het alarm en uitval van de verwarming. Kinderziektes noemen we dat maar. Wij hopen dat we die periode nu voorbij zijn. Wie er last van heeft gehad excuus daarvoor.

Duurzaamheid en verwarmen
Hoewel het nog niet winter wil worden, zijn we toch blij dat we een aantal stappen hebben gezet op het gebied van verduurzaming. Dat geldt met name voor het verwarmingssysteem. Dit temeer omdat de energieprijs zich heel ongunstig lijkt te ontwikkelen.
Alleen in de sportzaal moeten nog stappen worden gezet op het gebied van verduurzaming. Het hoge energieverbruik en de nog hogere prijzen leveren de penningmeester nogal wat slapeloze nachten op. Goed overleg met gebruikers aangaande een efficiënt gebruik is al een goede eerste stap die we konden maken.

Swingelcafé
Eind 2022 is een begin gemaakt met het Swingelcafé op zaterdagavond. Nieuw publiek en nieuwe vrijwilligers maken er een prachtige avond van. Om de 14 dagen! Kijk op de dorpsagenda.

Voorzitterswisseling
Het uithangbord van het Swingelbestuur was toch wel Pieter de Kroon. Jarenlang heeft hij, als voorzitter, met veel energie, daadkracht en subtiliteit de kar van de Swingel getrokken. Conform het rooster van aftreden stopt Pieter zijn bestuurszit per 31 december 2022. Wijnjewoude en de Swingel zijn Pieter veel dank verschuldigd.
Marianne Hulsbergen heeft Pieter per 1 januari 2023 opgevolgd als voorzitter.

Alex van der Meer
Bestuurslid St. Dorpshuis Wijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *