AED’s in Wijnjewoude

Bij de Stripe komt een AED buiten te hangen in een kast die ter beschikking wordt gesteld door Plaatselijk Belang. Zo kan ook zomers met de vele fietsers en toeristen worden voldaan aan de landelijk gestelde tijd van 6 minuten waarbinnen een AED beschikbaar moet zijn. Deze heeft net als alle andere openbare AED’s in Wijnjewoude dezelfde code (1606V) voor het openen van de kast.

Alle personen die in Wijnjewoude een reanimatiecursus hebben gevolgd en aangemeld zijn bij HartslagNu kunnen van de AED gebruik maken. Deze personen krijgen een oproep als een reanimatie nodig is. Maar ook anderen die niet aangemeld staan bij HartslagNU, maar wel kunnen reanimeren, kunnen gebruik maken van de AED.

Er zijn vier AED’s die 24/7 openbaar toegankelijk zijn:
– Naast de Buurstsuper bij de fam. v.d. Wal op Merkebuorren 72
– Bij de Swingel
– Bij de passantenhaven op Klein Groningen
– Bij Hotel Restaurant de Stripe

Het kan ieder moment gebeuren. Iemand verliest het bewustzijn en krijgt een ademhalingsstilstand. Een circulatiestilstand kan de oorzaak zijn. Dan is het belangrijk dat je snel ingrijpt, omdat elke seconde telt.

Wanneer je een harstilstand vermoedt:
1. Bel 112. Geef duidelijk aan dat het om een reanimatie gaat en waar het slachtoffer zich bevindt in Wijnjewoude.
2. Stuur pas daarna iemand naar de dichtstbijzijnde AED-kast om hulp te kunnen bieden met behulp van de defibrillator.

Meer informatie: kijk op hartslagnu.nl of volg een AED-cursus in de Swingel.

Op 20 februari wordt daar weer een training gegeven, van 19:00 tot 22:00 uur.
Kosten € 50,-. Opgeven kan per mail: info@edwinpietersma.nl.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *