Brand op de Duurswouderheide blijkt aangestoken

Het sein ‘brand meester’ was al gegeven vóórdat de brand uitbrak. Tientallen brandweerlieden waren vanmiddag naar de Duurswouderheide gekomen om in opdracht van Staatsbosbeheer een stukje gecontroleerd af te laten branden. Staatsbosbeheer wil onderzoeken wat het effect is van de brand op de vegetatie.

Het pijpenstrootje is nu de baas op de heide en verdringt andere planten. Door een deel van de hei af te branden wordt ruimte gecreëerd waardoor andere soorten de kans krijgen zich te herstellen. Doordat de brand plaatsvindt in de bovenste laag, wordt de bodem niet verstoord.
Na een jaar moet de heide weer volledig zijn hersteld en zal er niets meer te zien zijn van de aangestoken brand.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *