De Buurtsuper, het kloppend hart van het dorp

Meteen na de heropening van de uitgebrande winkel in september 2021 was duidelijk dat de winkel in een grote behoefte voorziet. Mensen treffen elkaar weer in het hart van het dorp voor de dagelijkse boodschap, het versturen van een pakje, het opnemen van geld en vooral voor een praatje.

Jammer dat de familie Basta een jaar later al moest besluiten er toch mee op te houden. Maar top! dat twee Wijnjewoudster ondernemers besloten de winkel over te nemen. Zij worden ondersteund door Wout van der Wal die belangeloos adviseert over het runnen van een supermarkt. Hun voornaamste doel is het behouden van de winkel voor het dorp en deze klaar te maken voor een nieuwe ondernemer of ondernemersgezin.

De vertrouwde gezichten van de winkel zijn nu Aniek Terpstra en Joëlle Roffel.

Aniek: “Als je nu in de winkel komt zie je dat er de laatste tijd al best wat is veranderd. De versafdeling bijvoorbeeld is groter geworden en we doen ons best om deze er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. Ikzelf kom uit Oudwoude en ik ben via de familie Basta terecht gekomen bij de buurtsuper in Wijnjewoude. Tijdens de overname heb ik besloten mijn werk hier voort te zetten, omdat ik hier goed op mijn plek zit en ik uitdaging niet uit de weg ga.”

Joëlle: “Ik ben opgegroeid tegenover de winkel en vind het hartstikke leuk om er nu zelf te werken. Ik ken veel mensen uit het dorp en het is leuk om regelmatig vertrouwde gezichten te zien. Het leuke vind ik ook dat wij nu veel meer verantwoordelijkheid hebben gekregen.”

Aniek: “Dit is niet de meest eenvoudige tijd om een winkel te runnen. De prijzen van levensmiddelen zijn door inflatie overal enorm gestegen en daar heeft de buurtsuper natuurlijk ook last van. Maar wij hebben ook wekelijks leuke aanbiedingen. Kijk maar eens op de facebookpagina van de buurtsuper.”

Joëlle: “Als mensen wat missen in de winkel mogen ze ons dat gerust zeggen. Graag zelfs. Ze kunnen ook een briefje in de ideeënbus doen. Er komt trouwens ook weer een klantenpanel zodat we van Wijnjewoudsters zelf kunnen horen wat de wensen zijn.”

Aniek: “Het is prachtig dat Arie en John, met de hulp van Wout natuurlijk, ons en vooral het dorp deze kans geven. Want overal om je heen zie je winkels omrollen terwijl hier net een moderne buurtsuper is neergezet. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Wijnjewoude hier zijn dagelijkse boodschappen doet en kan blijven doen. En hun Post NL pakjes kunnen blijven versturen en ophalen. Gewoon op de fiets! Want zo’n winkel in het hart van het dorp is ontzettend belangrijk! En wij vinden het erg leuk om te doen!”

KOOP LOKAAL   Goed voor jou, goed voor het dorp, goed voor ons allemaal!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *