Deel van je energierekening terugkrijgen? Kom snel in actie!

Had jij de afgelopen winter moeite de eindjes aan elkaar te knopen door je hoge energierekening? Als je snel bent, kun je misschien een deel van de energiekosten van afgelopen winter terugkrijgen!

Er is namelijk een tijdelijk Noodfonds dat voor huishoudens een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023 betaalt. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

In aanmerking komt een huishouden met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 4.180,- (samenwonend).

Denk jij dat jij misschien in aanmerking komt, doe dan de check op www.noodfondsenergie.nl. Je kunt dan snel zien of jij mogelijk in aanmerking komt. Woon je in Wijnjewoude en heb je hulp nodig bij het doen van de check of de aanvraag? Neem dan gerust contact op met het Dorpssteunpunt (dspwijnjewoude@gmail.com) dat uiteraard zeer vertrouwelijk met je gegevens omgaat. Doe het snel want de aanvraag moet uiterlijk 30 april bij het Noodfonds binnen zijn.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *