Nieuws van de Swingel

Langzamerhand nadert de zomer. Dus ook verenigingen en besturen gaan min of meer in de zomerstand. Dat betekent dat ook in de Swingel wat minder vergaderd gaat worden. Echter van minder activiteiten in de Swingel is geen sprake, wel andere. Het Swingelcafé gaat door met onder meer op 13 mei een optreden van de bekende zanger Gaatze Bosma.

Als we straks de warme zomeravonden mogen begroeten ben jij ook van harte welkom op het terras van de Swingel. Niets gezelliger dan hier wat eten en drinken met familie of vrienden. Overigens is sinds kort ook ijs verkrijgbaar bij de Swingel.

Het bestuur van de Swingel is nog steeds bezig met het verduurzaming. We willen het dak van het dorpshuis isoleren en daarna zonnepanelen plaatsen. Deze investering is qua bedrag nogal omvangrijk. Op dit moment wordt het nodige werk gedaan om de financiering daarvoor te verkrijgen.

Over financiën gesproken. Alles wordt duurder. Dat geldt voor jou, maar ook voor de Swingel. Dit betekent dat wij onze tarieven ook enigszins moeten aanpassen. De huur van een zaal gaat nu € 20,- per dagdeel kosten (was € 17,50). Bij gebruik van audioapparatuur/muziekinstallatie zal € 5,- worden gevraagd. Hetzelfde bedrag gaat gelden voor het gebruik van de beamer.

Gedurende de periode 7 t/m 25 augustus (de bouwvak) is de Swingel gesloten.

De Swingel is een open gebouw dat voor iedereen toegankelijk is. Soms wordt daar misbruik van gemaakt en dat vinden we erg jammer. Temeer daar niet altijd duidelijk is wie daar voor verantwoordelijk zijn. Om daar greep op te krijgen is nu een aantal camera’s geïnstalleerd. Wij eerbiedigen de privacy van al onze bezoekers. Onder het motto “we kijken wel, maar we zien niets” worden alleen beelden achteraf bekeken als hier reden toe is. We gaan hier zorgvuldig mee om. Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in de Swingel.

Alex van der Meer
namens het bestuur

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *