Berichten van Plaatselijk Belang

Vervanging brug Mounleane
De gemeente gaat de brug in de Mounleane vervangen. De gemeente zet in op een brug, maar heel misschien is een duiker een optie. Plaatselijk Belang heeft een duidelijke voorkeur voor een brug. Voor de kanovaarders anders een extra hindernis!

Dorpsvlaggen
We hebben nog enkele vlaggen op voorraad; bestellen kan via pbwijnjewoude@gmail.com!

4 mei herdenking
We mochten dit jaar in het bijzonder Klaas te Nijenhuis herdenken. Bijna zijn hele familie (28 personen) was aanwezig bij de herdenking in Weinterp. Daarna zijn we naar het kerkhof van Duerswâld gegaan. Op zijn graf zijn bloemen gelegd. Geert van der Sluis heeft een gedicht voorgelezen en daarna zijn we twee minuten stil geweest. Dank aan allen, die een bijdrage hebben geleverd aan deze herdenking.

Bestuurlijk overleg
Het bestuurlijk overleg met de gemeente is door ziekte niet doorgegaan. Waarschijnlijk wordt het september.

Zonneweide
Het bestuur van WEN willen we graag feliciteren met de opening van de zonneweide op 12 mei jl. Het zonlicht op dit perceel levert groene stroom voor ongeveer 330 huishoudens en de opbrengst komt het dorp ten goede. Een belangrijke stap naar een energieneutraal Wijnjewoude!

Vrijheidsmaaltijd 5 mei
Vrijdag 5 mei ligt alweer even achter ons en we kunnen terugkijken op een geslaagde vrijheidsmaaltijd. Georganiseerd door “Samen Wijnjewoude en de Bloeizone”.
Gelukkig was de opkomst goed en men kon genieten van een heerlijke maaltijdsoep die beschikbaar werd gesteld door het comité 4&5 mei. Bij de soep werd stokbrood van de bakker met kruidenboter van de Buurtsuper geserveerd. Voor alle kids waren er poffertjes! Ook konden de kinderen zich vermaken met een springkussen, dat in de gymzaal stond en waar verder ook alle ruimte was om even lekker uit te vliegen!

Duofiets
Nu met het mooie weer zien we regelmatig een duofiets voorbij komen. Fijn dat op deze wijze mensen, die iets minder mobiel zijn, van een fijne fietstocht in onze omgeving kunnen genieten. Lekker buiten en je komt op plekken waar je met de auto niet kunt komen. Reserveren kan via de app of telefonisch (06-49010442 of 06-53212345). Onze inwoners kunnen gratis gebruik maken van de duofiets!

Verkeersremmende bloembakken Wijnjewoude
Plaatselijk Belang Wijnjewoude ontving een bijdrage voor het aanschaffen van acht verkeersremmende bloembakken. Drie buurtverenigingen en Plaatselijk Belang zorgen voor de overige financiering en het onderhoud. De gemeente doet snelheidsmetingen voor en na het plaatsen van de bakken.

Zelfstandige opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen
Via verschillende instanties en websites kunt u woonruimte voor Oekraïense vluchtelingen aanmelden. Deze aanmeldingen worden helaas niet met de gemeente gedeeld. Heeft u zich via één van deze platforms aangemeld en is de ruimte nog vrij, dan komen wij alsnog graag met u in contact als de ruimte:
– Volledig zelfstandig is, met eigen keuken en badkamer en bij voorkeur een eigen voordeur.
– Voor langere tijd beschikbaar is, minimaal twee jaar.
– De woning moet daarom ook geschikt zijn voor bewoning in de winter.
– U kunt zich aanmelden per mail via oekraine@opsterland.nl

Onze wijkagenten
Wietze is wijkagent van Ureterp, Frieschepalen, Siegerswoude, Bakkeveen, Wijnjewoude en industrieterrein Azeven-Noord. Tim is nieuw binnen het wijkagententeam en ondersteunt Wietze. Daarnaast is Tim digitaal wijkagent voor Opsterland. Als digitaal wijkagent ben je niet alleen aanwezig in de wijk maar ook op het web. Hier zal Tim later nog op terugkomen in een voorstelronde. Leuk om te weten is dat de wijkagenten Opsterland binnenkort een gezamenlijk Instagramaccount beginnen om een kijkje te geven in het werk, om handige informatie te delen en waarin jullie vragen kunnen stellen. Heb je een vraag aan een van de wijkagenten of wil je iets anders kwijt? Neem dan contact op met:
– Telefoonnummer: 0900-8844
– E-mail: wijkagenten-opsterland.oost-fryslan@politie.nl.
– Bericht via de website: www.politie.nl.

In Gorredijk kun je elke woensdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur de politiepost aan de H.R Ringenoldusstrjitte 43 bezoeken.

Groenbrengpunt Ureterp
Je kunt je groenafval brengen naar het Groenbrengpunt in Ureterp op zaterdag 17 juni.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *