Blijven wonen in je eigen dorp

Elkien heeft het beleid bij het toewijzen van huurwoningen verandert. Bij wijze van proef. Ook Wijnjewoude behoort tot het proefgebied.

Woningbouwvereniging Elkien wil de bewoners een goede, passende woning bieden in een plezierige, veilige en leefbare woonomgeving. In de kleine kernen vereist dat een andere aanpak dan in de stad. Van vertegenwoordigers van verschillende plaatselijk belangen of vergelijkbare partijen hoort Elkien regelmatig dat de leefbaarheid in dorpen onder druk staat. Daarom stelt Elkien de komende twee jaar in 36 dorpen de helft van de vrijkomende woningen beschikbaar voor woningzoekenden met een kernbinding met het dorp. Een woningzoekende komt voor kernbinding in aanmerking als hij of zij de afgelopen periode minimaal één jaar onafgebroken in het dorp woont of er in de afgelopen 12 jaar minimaal 6 jaar gewoond heeft. De andere helft van de vrijkomende woningen blijft beschikbaar voor woningzoekenden zonder deze kernbinding. Daarmee heeft iedereen de mogelijkheid een passende woning te vinden. De proef duurt twee jaar en wordt daarna geëvalueerd. Met de uitkomsten van deze proef wordt bepaald hoe het verder zal gaan. Wijnjewoude is één van de 36 dorpen die mee mogen doen aan de proef!

Op frieslandhuurt.nl publiceert Elkien alle woningen die vrijkomen. Zijn er dorpsgenoten op zoek naar een huurwoning en willen ze in aanmerking komen voor kernbinding? Dan is het vereist om je in te schrijven als woningzoekende op deze website. Naast kernbinding is namelijk ook inschrijvingsduur belangrijk om een woning toegewezen te krijgen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *