Buurtkast in Wijnjewoude

Geef wat je kunt missen en neem mee wat je echt nodig hebt! Tegen voedselverspilling en vóór betere zorg voor elkaar!

Helaas is het zo dat er mensen zijn die niet rond kunnen komen. Vragen om hulp is moeilijk. Om te helpen staat er een Buurtkast bij het parkeerterrein van gebouw ‘De Driehoek’ (Merkebuorren 3).

Hoe werkt het?

Heel simpel. Mensen die spullen kunnen en willen missen, kunnen dit in de kast leggen. Het gaat dan om al wat valt onder de noemer “supermarktproducten”, van soep in blik tot tandpasta, van macaronikruiden tot crackers. U kunt u producten voor de kast ook brengen bij Veronica, Merkebuorren 46. Er staat onder de luifel bij hun privé deur een kist, waar u de producten in kunt doen. Zij zorgt er voor, dat de producten in de Buurtkast komen. Mensen die iets nodig hebben/kunnen gebruiken, mogen het eruit halen. Je hoeft alleen maar de kast open te doen en wanneer je iets ziet, wat je nodig hebt, kun je het eruit te halen. Je mag pakken wat je nodig hebt, je mag geven wat je kunt missen! Zo gaat er minder voedsel verloren en helpen we de mensen die het (even) wat minder hebben.

Er zijn een paar spelregels :

  • de producten in de kast worden uiteraard niet koel bewaard, houd daar rekening mee. We controleren zoveel mogelijk dagelijks de kast. Groente uit de tuin b.v. kan er daarom in worden gelegd.
  • de artikelen moeten ongebruikt en nog te gebruiken zijn.
  • rookwaren, alcohol(houdende producten) en medicijnen zijn niet toegestaan.

Ook kunt u een gift geven, zodat we de noodzakelijke producten kunnen kopen. De bankrekening is NL 89 RABO 0373 7058 91 van Plaatselijk Belang Wijnjewoude. Graag vermelden ‘Buurtkast’.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *