Er op of er onder voor ODV 1

Na promotie afgelopen jaar naar de 3e klasse zat ODV 1 het gehele seizoen aan de veilig kant van de ranglijst. Omdat de KNVB had besloten om voor het seizoen 2022/2023 en 2023/2024 versterkte degradatie toe te passen, was het zaak om bij de eerste acht van de competitie te eindigen. Tot aan de laatste wedstrijd zat ODV goed. Maar de laatste wedstrijd werd helaas met dikke cijfers van naaste concurrent Minnertsga verloren. Doordat kampioen Berlikum zijn sportieve plicht niet nakwam, ging ook Wyckels Hallum op de ranglijst aan ODV voorbij. Dit houdt in dat ODV, om in de derde klasse te blijven, is veroordeeld tot de nacompetitie.

Afgelopen zaterdag was de eerste ronde, De drie herkansers van de derde klasse waren daarvan vrijgesteld. Maar komende zaterdag gaat het gebeuren. ODV neemt het thuis op tegen IJVC, dat afgelopen zaterdag Friesche Boys met 0-2 versloeg. Alleen winst telt komende zaterdag. Wordt er verloren dan is degradatie een feit.
Bij winst zijn we er nog niet. Dan volgt op zaterdag 17 juni nog een wedstrijd. Tegenstander is dan de winnaar van het duel Borger-Omlandia. Mocht ODV a.s. zaterdag verder komen dan zal het ook moeten winnen van de winnaar van dit duel om degradatie te voorkomen. Die wedstrijd zal op neutraal terrein worden gespeeld. Houdt de media en site in de gaten voor verdere informatie.

Voor zaterdag kan ODV alle support gebruiken. Komt allen en moedig ze aan.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *