Land van Ons actief aan Biskopsreed

Negen maanden geleden is het land van boer Geert Rozema aan de Biskopsreed te Wijnjewoude aangekocht door Land van Ons. Een team van vrijwilligers gaat een perceelplan maken om de biodiversiteit op het land te monitoren en waar mogelijk te verbeteren. Binnenkort houden de leden van het perceelteam een informatieavond voor natuurorganisaties en -verenigingen die ook actief zijn in de omgeving. In september komt er een open dag voor alle belangstellenden.

Wat gebeurt er nu op ons land?
De boer doet al jaren aan biologisch agrarisch beheer op zijn land en wil op termijn stoppen. Nadat hij zijn melkvee heeft verkocht gaat hij nu, samen met Land van Ons, de komende jaren door als pachter om het land beheren, met oog voor de biodiversiteit. Een deel van het land is beschikbaar voor een kleine kudde brandrode koeien met kalfjes Op de andere percelen worden natuurvriendelijke producten verbouwd, zoals erwten, koolzaad en boekweit. Op deze manier is het landgebruik goed voor flora en fauna en kan op termijn prima worden overgedragen aan een nieuwe pachtboer.

Biodiversiteit staat centraal
Inger en Gerrit, de beide coördinatoren van het perceelteam, zijn razend enthousiast: ‘We hebben allebei een groot hart voor de natuur en willen ons steentje bijdragen aan de biodiversiteit op ons land. Toen het land aan de Biskopsreed was aangekocht, was meteen duidelijk, hier doen we aan mee!’

Over Land van Ons
Land van Ons is een landelijke burgercoöperatie die landbouwgrond koopt om de biodiversiteit en het landschap te herstellen met rendabele landbouw. Met de inleg van inmiddels meer dan 24.000 deelnemers is al ruim 260 hectare grond aangekocht. Samen met boeren geeft men weer ruimte aan insecten, vogels, kruiden en andere dieren. Iedereen kan meedoen. Voor € 40 word je voor twee jaar lid van de coöperatie, inclusief 2 m2 grond. Natuurlijk kan je meer m2 grond bijkopen. Land van Ons wordt gerund door vrijwilligers, alle ingelegde gelden komen ten goede aan de groei van de grond én biodiversiteit.
Meer informatie vind je op Land van Ons – Herstel biodiversiteit en landschap op ons boerenland

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *