Koning op visite in Wijnjewoude

Het gebeurt niet elke dag maar zondag 17 september was de koning aanwezig in Wijnjewoude. Een groep van ongeveer 50 personen wachtte de koning op bij het evenemententerrein in Wijnjewoude. En met een reden. Simon Minnesma, Kening van de PC van 1995, kwam langs in Wijnjewoude om een kaatsclinic te verzorgen.

De clinic, georganiseerd door PKN Wijnjewoude-Hemrik, begon met een uitleg van de spelregels. Zitbal, bal kwaad, telegraaf, het duurde even voordat het aanwezige publiek het doorhad maar toen het kwartje viel, bleek het relatief eenvoudig te zijn.

Kening Simon Minnesma had ook zijn zoon meegenomen en onder hun deskundige leiding werden de aanwezigen meegenomen naar het evenemententerrein. Daar werden parturen gevormd en kon het oefenen beginnen. Het lijkt eenvoudig maar een klein balletje in het perk slaan is minder eenvoudig dan het lijkt maar na wat oefenen ging het redelijk. De verschillende opslagtechnieken werden geoefend.

Daarna was het tijd om te oefenen met een zachte bal in spelvorm. De deelnemers werden wat fanatieker, niet per definitie beter, maar toch werd er een heel aardig niveau gehaald. Kening Simon Minnesma keek vanaf de zijkant met een tevreden glimlach toe. Op het einde mochten de liefhebbers nog tegen Minnesma en zoon spelen. Dat bleek een hele uitdaging maar het was leuk om te zien dat na een uurtje oefenen er al een heel redelijk niveau was.

Kortom, een geslaagde middag. Ook voor de kinderen die minder oog hadden voor de arbeid van hun ouders maar volop genoten van het aanwezige luchtkussen. Na afloop was er nog voor iedereen een beker ranja en een Mars.

Bedankt aan de sponsors: Gemeente Opsterland, Dorpsbudget, PKN Wijnjewoude-Hemrik en natuurlijk ODV voor het beschikbaar stellen van de kantine.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *