Bericht van Kom Erbij

Op maandagochtend 18 september was er weer een koffieochtend van Kom Erbij. Er waren 31 gasten. We begonnen met een minuut stilte voor Jelle Bergsma die ons ontvallen is. Jelle heeft veel gedaan voor de werkgroep. Daarna hebben we de ochtend weer opgepakt en na twee kopjes koffie zijn we aan de activiteit begonnen. Dit keer was het de Bingo. Tijdens de Bingo was het muisstil. Anke en Zwaantje hebben de Bingo verzorgd. Het was een afwisselende Bingo. Van een staande Bingo tot een volle kaart. Ook waren er leuke prijzen. Aan het eind van de Bingo waren er twee gasten die aan de achterkant op het Bingo bord een sticker hadden van Kom Erbij wat ook weer een prijs opleverde. Kortom een geslaagde ochtend en iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis.

De volgende koffieochtend is op 16 oktober. Zoals elke keer hebben we een thema. Deze keer gaan we bloemschikken. Lekker met bloemen in de weer. Daar word je blij van! Heb je er ook zin in?!? Gewoon komen! We beginnen om 10.00 uur.

Bewegen voor ouderen
Vanaf begin september zijn er al een vijftal maandagmiddagen geweest waarop er Beweging voor Ouderen was, in de Trijehoek. Zoals we al in de vorige Bân schreven, is het voor iedereen die fit wil zijn/blijven/worden. Zeker als je ‘s ochtends bij het uit bed stappen hier en daar een pijntje voelt. Zelf in beweging komen en blijven is het beste medicijn!!

Iedereen kan in eigen tempo en op eigen niveau meedoen. Er is geen speciale kleding nodig. De oefeningen/bewegingen worden gegeven door een professionele docent. De eerste paar keren kun je kijken of het wat voor je is en is het gratis. Daarna betaal je € 10 per maand. Na afloop wordt er door Ympe voor thee verzorgd. Kosten hiervan € 1 per keer. Mocht het moeilijk zijn zelf te komen, neem even contact op: voor vervoer kan worden gezorgd! Er is al een mooie fijne groep, maar er kunnen best nog wel mensen bij: Kom Erbij! We beginnen om 14.15 uur en het is rond 15.00 uur afgelopen.

Kinderen en ouderen samen
Mensen van Kom Erbij hebben samen met de school De Sinnewizer weer een mooi schema gemaakt van gezamenlijke activiteiten voor kinderen van de school en ouderen van Wijnjewoude. Deze activiteiten zijn dan weer in de Swingel. Wanneer precies en wat we dan gaat doen kunt u lezen in de komende boekjes van de Bân.

Duofiets
We hebben nog een maand of twee waarin het qua weer aantrekkelijk is om samen met iemand de duofiets te gebruiken. Je kunt zoals altijd de duofiets voor een hele dag reserveren via telefoonnummer 06 49 010 442.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *