Herdenken bij het invallen van de duisternis

Zaterdagavond hadden zich veel Wijnjewoudsters met hun familie verzameld op de begraafplaats aan de Weinterp. Zij waren daar op de inmiddels traditionele lichtjesavond om hun overleden geliefden te herdenken.

Er was een prachtige sfeer met de invallende duisternis, de vele lichtjes die de paden markeerden, de mooi verlichte kerk en de volle maan aan de oostelijke hemel.
Na een kort openingswoord van Marten Jakobs, zong Marco Tadema met veel gevoel ‘The family tree’ van Venice, ‘Als alle lichten zijn gedoofd’ van Marco Borsato en De weg’ van Guus Meeuwis.

Door omstandigheden, bleek de daarna geplande spreker helaas niet aanwezig. Maar Sjoke Sijtsema vulde het ontstane gat feilloos met enkele geïmproviseerde troostrijke woorden. De kern was dat de gevoelens van liefde ván en vóór de overledene sterker zijn dan het gemis.

Daarna plaatste ieder zijn kaarsje bij het graf van de overledene die zij deze avond herdachten of zetten de kaars op de grote hartvormige tafel in het midden van de begraafplaats. Ondertussen zong Marco Tadema op de achtergrond nog een paar prachtige nummers ondersteund door geluidstechnicus Frank Roijinga.

Na een bezoekje aan de kerk voor de een, en een lekker warme poeiermolke voor de ander, ging ieder weer in stilte zijnsweegs.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *