Bedankt voor het komen….

Sinterklaas is weer in het dorp. In een jeep – behangen met junglenetten en apen – kwam hij aangereden over de Merkebuorren, langs de pepernotenfabriek van Modderman en dan met een scherpe bocht naar rechts richting Wâldhûs. Daar zag het al zwart…. niet van de Pieten dit jaar, maar zwart van de kinderen! In deze tijd van nepnieuws bleek ook het aantal nepsinterklaasjes snel te zijn toegenomen. Zal wel een sintfluencer achter zitten op tiktok.

Opvallend was dat de Sint geen staf bij zich had. Ook weer zo’n nieuwigheid. Of zou dit probleem later in de Swingel nog worden opgelost?

Nadat Sint, begeleid door journaliste Baukje, was welkom geheten door lady speaker Aline, werd er driftig gezongen door de kindermassa die hem opwachtte. Opgezweept door Aline werden de keeltjes schor gezongen en de spieren los gedanst. De kinderen, de Pieten en zelfs Sinterklaas waren aardig los in de heupen. Zeker voor zo’n oude man! Je kon zien dat Bloeizone Wijnjewoude de eerste vruchten begint af te werpen.

In hoog tempo ging het door naar de Swingel waar de kinderen van groep 4 en jonger naar de sportzaal gingen die geheel in jungle-sferen was ingericht. Het probleem van de verdwenen staf zal daar ongetwijfeld zijn opgelost. Uw verslaggever moest door naar de achterzaal, dus heeft de ontknoping helaas niet meegekregen.

In de achterzaal zaten de kinderen van groep 5 t/m 8 en kregen Djembé-les (djembé=trommelje). Zij lieten de Swingel op haar grondvesten schudden en de organisatie zal het vanmiddag nog druk krijgen met het herstellen van het systeemplafond.

Het was zeg maar gerust, the-best-intocht-ever en heel goed georganiseerd! Bedankt organisatie!

En oh ja, pssssst, Sinterklaas: “Bedankt voor het komen….
….EN GOEDE REIS TERUG!

 

Gelukkig hebben we deze foto’s nog:

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *