OOLK verloopt zonder noemenswaardige incidenten

De organisatie was wel wat nerveus in de aanloop naar de vierde editie van het OOLK in Wijnjewoude, maar de gevreesde ongeregeldheden bleven uit. Het publiek gedroeg zich gedisciplineerd en er was geen reden om de nieuwe regels van de KNPB toe te passen. In tegendeel! Het was weer een mooie editie van de kampioenschappen en er werd zelfs een nieuw OOLK-record genoteerd van 44 minuten en 10 seconden.

De Puzzelfanaten

Vijftien teams legden de puzzel ‘rendieren’ van Jan van Haasteren en er werden weer duidelijk verschillende strategieën toegepast. Het team dat één teamlid had aangewezen om zich te concentreren op de witte stukjes, kwam er al snel achter dat dit een verkeerde tactische keuze was.

De eerste plaats werd opgeëist door het ‘semiprofessionele’ team ‘Puzzelfanaten”. Zij deden de term OPEN Opsterlandse Legpuzzel Kampioenschappen eer aan, door voor het eerst als team van buiten Opsterland mee te doen en meteen ook maar te winnen; veertien Wijnjewoudster teams beteuterd achterlatend.

Het laatste stukje

De tweede plaats ging naar het team ‘Het laatste stukje’ dat in 2021 nog de trotse winnaar was en in alle edities tot nu nog in de top drie! Het was ook het enige team dat – volledig legaal – met vijf personen (op de foto links onder) mee deed.

Team ‘de Pûltsjes’, vorig jaar nog eerste, moest genoegen nemen met de derde plaats. Toch mooi. Het was voor het eerst in de historie van het OOLK dat de nummers 1 t/m 3 binnen het uur eindigden!

De Pûltsjes

De wedstrijd werd streng doch rechtvaardig geleid door Marjan Linstra. Het was een sterk debuut als OOLK-presentator en hoofdscheidsrechter. Zij had zich speciaal voor de gelegenheid een legpuzzelmaatpak laten aanmeten.

De volgende en jubileum editie van OOLK is op 1 november 2024. Noteer deze datum vast. Pas op: Op de zwarte markt worden al kaarten aangeboden voor het driedubbele van de oorspronkelijke prijs. Trap hier niet in want inschrijven is nog niet eens mogelijk.

De officiële uitslag van het OOLK 2023 (op de foto ontbreekt de uitslag van de ‘Puzzelfanaten’ en van ‘Quizpelturig’):

 

En nog een paar foto’s:

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *