Wa’t wat bewarret

Afgelopen maandagmorgen was er een geweldige opkomst op de koffieochtend van Kom Erbij. Bijna 50 gasten! Deze ochtend traden de dames Renske en Hanneke uit Dokkum en Oenkerk op. Renske en Hanneke staan ook wel bekend als ‘de twee vrouwtjes’.

Het toneelstuk ging over twee zusters opgegroeid in een boerderij in de buurt van Grouw, aan het water. De ene woont nu in het westen en de andere nog steeds in Friesland waar ze boert op de ouderlijke boerderij. Ondertussen wel met een melkrobot.
Lutske groeide ook in Friesland op maar toen ze naar het westen verhuisde liet ze zich Louise noemen. Louise kwam met de trein en bus naar Friesland om haar zuster te helpen de zolder op te ruimen van het ouderlijk huis.

Wat ze allemaal tegen kwamen was erg herkenbaar voor het grootste deel van het geanimeerde publiek: Een poëziealbum, gedichtenbundels, gebreide onderbroeken, oh wat kriebelde dat! En wat te denken van dat gebreide badpak! Een drama als je uit het zwembad klauterde.
Tussendoor zongen ze bekende kinderliedjes van vroeger. Het werd met veel humor gebracht. En ondanks dat er veel bij het opruimen veel op de stapel ’kringloop’ kwam, werden de rode zakdoeken voorlopig nog even bewaard door de boerinne uit Grouw. Die konden nog wel eens van pas komen.

Bij binnenkomst konden de gasten een donatie geven voor de Alzheimer Stichting, die na afloop door Grietje Rooks aan de dames werd overhandigd. Het was een leuke ochtend!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *