Kom Erbij in het nieuwe jaar

Terugblik op de kerstactie in Wijnjewoude
Vlak voor de kerst zijn er weer ongeveer 40 vrijwilligers op pad geweest om mensen een attentie te brengen. Dit betreft elk jaar mensen die een ondersteuning kunnen gebruiken en in Wijnjewoude wonen, of daar een stevige band mee hebben. Het is een hele organisatie! Dit is elk jaar een actie van Samen Wijnjewoude: Kom Erbij, Hervormde Gemeente, PKN, het Dorpssteunpunt en Plaatselijk Belang.

We hebben momenteel rond 150 mensen op papier. Deze actie vormt wel een van de kernpunten van het werk van deze organisaties: mensen die kwetsbaar zijn of een moeilijk jaar achter de rug hebben het gevoel geven dat ze er helemaal bij horen. Mocht je iemand kennen die het komende jaar ook in aanmerking komt voor een attentie, laat het ons weten.

Spelletjesochtend maandag 15 januari 2024
Op maandag 15 januari wordt er weer een koffieochtend georganiseerd; op deze ochtend worden er allerlei spelletjes uit de kast gehaald. Een mooie manier om samen een spelletje te spelen en elkaar op een rustige manier te ontmoeten. We beginnen, zoals altijd, om 10.00 uur.

Doarpskeamer, fraude en oplichting 23 januari
Op dinsdagochtend 23 januari hebben we een bijzondere ochtend: Martje Seefat gaat vertellen over allerlei vormen van fraude en oplichting. Helaas komt dit ook zo af en toe voor in Wijnjewoude, met minder leuke gevolgen. Hoe mensen vaak te werk gaan en welke technieken ze regelmatig gebruiken komen we deze ochtend te weten. Soms gebeurt dit telefonisch, soms via de computer, maar soms ook door vriendelijke mensen die aan de deur komen.

We hopen dat iedereen die deze ochtend bijwoont iets meer op de hoede is. Natuurlijk is het een groot goed om mensen te vertrouwen. Maar soms…….

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *