Mooie 1e editie van Muziek bij de Buren

Op andere plekken in Nederland al een bekend verschijnsel, maar nieuw in ons dorp: “Muziek bij de Buren”. Afgelopen zondag, 4 februari, was het zover. Op zes locaties werd muziek gemaakt door Wijnjewoudsters of muzikanten die iets met Wijnjewoude hebben. Op elk adres werden drie gratis uitvoeringen gegeven. Het enige probleem voor de toehoorders dus: keuzes maken.

Optredens werden verzorgd door (van west naar oost):

Sip Visser en Klaas de Boer, als gelegenheidsduo SingSong. Deze 103 jaar aan gitaarervaring speelde bij Margriet en Jan Lammert  in Studio Vrijzicht aan de Merkebuorren 39.

 

Ate de Boer was te gast op de Gentiaan 51, bij Roy Paltie. Gitaar en mondharmonica in een lekker verwarmde serre.

 

Iets verderop speelde the VanderVeen family in de huiskamer van It Wâldhûs. Rosalien, Jarno, Wopke en Johanna met bluegrass, folk en muziek uit het verleden.

 

Blowing Away, oftewel Jan Dirk van der Meulen en Robert Hoekstra, is bepaald geen gelegenheidsduo. Deze door de wol geverfde artiesten speelden aan de Merkebuorren in de huiskamer van Henk en Janny Janssen, die zelfs bij de grootste kringverjaardag nog nooit zoveel volk had geherbergd. Gelukkig begon er niemand over politiek.

En weer enkele honderden meters verder, op Duerswâld 2 bij Henk en Ineke Van Straten, speelde Samoosara & Friends. Melancholie, vrolijkheid op originele Jiddische muziek, met ook Friese teksten.

 

Aan de andere kant van het dorp trof de bezoeker Geralda de Vries die naast mezzosopraan ook pianiste is. Op de Stripe 2, beroerden haar vingers de toetsen prachtig en tot ontroering van het dankbare publiek.

Op de afterparty in de Swingel speelden nog de trekzakgroep Nocht en Wille en de band BUMP. Samen met de artiesten, gastvrouwen en gastheren, keek de uitstekende organisatie terecht tevreden terug op een mooi evenement.

Bekijk hier een compilatie van door bezoekers gemaakte filmpjes:

En geniet ondertussen van de foto’s.

Deel dit bericht

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *