Berichten van Plaatselijk Belang

Bezoek Burgemeester
Onze nieuwe burgemeester A. Bouman wil graag kennis maken met ons dorp. Daarom komt hij vrijdagmiddag 29 maart a.s. bij ons langs. Jullie zijn allemaal van harte welkom van 15.00 – 15.45 uur in De Swingel om onze nieuwe burgemeester te ontmoeten.

Verkeersregelaars gevraagd
Bij evenementen is het soms nodig het verkeer te regelen. Ook in Wijnjewoude doet zich dat wel eens voor. Gelukkig kunnen we daarvoor een beroep doen op een aantal Wynjewâldsters. Wel wil men graag het groepje verkeersregelaars iets uitbreiden. Daarom de vraag of er Wynjewâldsters zijn, die een paar keer per jaar willen helpen als verkeersregelaar. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Ulco de Boer (06 23492347).

Ledenvergadering
We hebben 19 maart onze jaarlijkse ledenvergadering. Naast de gebruikelijk zaken gaat het deze avond vooral over onze Dorpsvisie. De uitnodiging vindt je hier. Van harte welkom!

Recreatieve fietspaden
Door het natte weer van de afgelopen tijd kon er niet aan de fietspaden worden gewerkt. Dus dat betekent dat het langer gaat duren voor we weer gebruik kunnen maken van ons recreatieve fietspad van De Finne naar de Beakendyk.

Dorpsvlag
Dit jaar zijn er weer diverse activiteiten waarbij de vlag uit kan. PBW heeft dorpsvlaggen te koop voor de prijs van € 30. Deze kun je bestellen bij Plaatselijk Belang Wijnjewoude. (06 51 88 74 68 of pbwijnjewoude@gmail.com)

Iepen Mienskipfûns
Heb je plannen om de leefbaarheid in jouw dorp of regio te versterken? Heb je al wel een plan, maar nog niet de financiering rond? Dan is het Iepen Mienskipsfûns (IMF) misschien interessant voor jou. Een bijdrage van het IMF is provincie breed aan te vragen.
Op maandag 18 maart om 20.00 uur organiseren Streekwurk en Doarpswurk samen een webinar over de IMF-regeling om je op weg te helpen. Tijdens deze avond zal Tieneke Clevering van Provinsje Fryslân je meer vertellen over het Iepen Mienskipsfûns en je meenemen in de ins en outs van deze regeling. Eddy Lania van Doarpswurk zal na de pauze meer vertellen over de ondersteuning bij een aanvraag van het IMF. Een interessant programma dat je vanuit je luie stoel kan volgen.

Meld u hier aan voor het webinar: https://www.doarpswurk.frl/openstelling-iepen-mienskipsfuns-vanaf-18-maart-2024
Op maandagochtend 18 maart ontvang je een mail met de zoomlink voor deelname. Deelname is gratis.

Fries Fondsen Forum 2024
Het Fries Fondsen Forum 2024 is voor iedereen die op weg is met het maken van (culturele) plannen voor het verbeteren van de leefomgeving en hiervoor advies nodig heeft om het projectplan vorm te geven of op zoek is naar financieringsmogelijkheden.
Heb je behoefte aan advies, maar weet je niet precies bij wie je moet zijn? Naast de fondsen zijn er verschillende organisaties aanwezig, die je graag verder helpen.

Praktische informatie
Wat: Fries Fondsen Forum
Wanneer: Maandag 22 april 2024 van 18.30 tot 21.30 uur
Waar: MFC De Skâns, Loaijersstrjitte 2 Gorredijk

Groenbrengpunt Ureterp
Je kunt uw groenafval in maart alle zaterdagen brengen naar het Groenbrengpunt in Ureterp.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *