Dorpsmaaltijd – kom jij ook eens?

Vanaf begin dit jaar is de maandelijkse dorpsmaaltijd (in het kader van bloeizone) op de laatste woensdag van de maand. Onder leiding van chef-kok Kevin de Boer en maar liefst vier nieuwe vrijwillige dorpsgenoten wordt alles uit de kast gehaald om een heerlijke gezonde maaltijd op de Swingel-tafel te zetten.

Om je een beeld te geven:
In januari bestond het menu uit een prei-kerrie-pastinaak soepje, pompoen met rijst curry, tempeh en spruitjes en toe, een bladerdeeg taartje gevuld met custard, bessen en amandel.
En in februari was er een makreel-tomaten dip met vers geroosterd brood, een lekkere vlees stoofpot met gekookte aardappelen en een toetje met bloedsinaasappel en chocola.

Naast het lekkere eten staat vooral ook de saamhorigheid voorop. Samen met dorpsgenoten gezellig eten in de Swingel waar wordt gekookt door mede dorpsgenoten, zorgt voor een ontspannen sfeer en dat draagt ook bij aan gezondheid.

Nu kan de maaltijd nog gratis worden aangeboden, omdat hiervoor subsidie is gekregen. Hoe het op den duur gaat, weten we nog niet. Wel staat er nu een doos op de bar waarin een vrijwillige bijdrage gedaan kan worden. Zo kunnen we vanaf nu al vast een beetje sparen om deze activiteit ook na april voort te kunnen zetten.

Aanmelden voor de maaltijd van 24 april (27 maart is in verband met andere activiteiten in het dorp afgelast) kan uiterlijk 21 april via swingel@wijnjewoude.net of via een intekenlijst in de Swingel. Er kunnen maximaal 35 gasten eten. Inloop vanaf 17.00 uur Er wordt rond 17.30 uur gegeten. En om 19.00 uur zijn we klaar en is er dus nog volop tijd voor een avond-activiteit.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *