Groot projectkoor zingt passie oratorium ‘De Kruisiging’

In de periode voor Pasen worden drie uitvoeringen gehouden van het passie-oratorium ‘The Crucifixion’ van John Stainer, maar dan in Nederlandse vertaling. Dit klassiek Engelse koorwerk is, net als Bach’s Mattheus Passion, een meditatie op het lijden van Jezus. Het kent ook recitatieven, solo’s en prachtige koralen met samenzang. Het orgel speelt een orkestrale rol in dit vijf kwartier durende oratorium.
Het projectkoor met 80 (!) enthousiaste zangers heeft als basis het koor ‘Looft den Heer Wijnjewoude’ en staat onder de bezielende leiding van dirigent Annejaap Soldaat die ook de tenorsolo’s voor zijn rekening neemt.

Op woensdag 27 maart is het concert in Wijnjewoude. PKN kerk, Merkebuorren 34

Overige concerten:
• Vrijdag 22 maart in Kollum. Oosterkerk, Oostenburgstraat 3
• Zaterdag 23 maart in Drachten. Zuiderkerk, De Drift 46

Aanvang 20.00 uur. Vrij entree. Collecte voor bijdrage in de kosten.

Dit bericht is geplaatst in Koor.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *