Nieuws van de Swingel

De mensen achter de Swingel
Het huidige bestuur bestaat uit: Marianne Hulsbergen, Marco Tadema, Ellen Lampe en Alex van der Meer. Vier bestuursleden dus. Het bestuur vindt al lange tijd de bestuurlijke basis te smal. Gelukkig zijn er nu twee kandidaat bestuursleden. We hopen hen binnenkort aan je te kunnen voorstellen.

De crew van de Swingel ondergaat een wijziging. Fenna de Haan, van stond af aan onze keukenprinses, heeft ons verlaten. Dat is jammer want zij heeft de afgelopen anderhalf jaar de cafetaria overduidelijk voorzien van haar signatuur.
Er is nu een vacature. Zie de vacaturetekst. Alle complimenten natuurlijk voor onze juniorcrew die voorlopig onze cafetaria draaiende houdt.

Daarnaast zijn er natuurlijk de boekhouder, de techneut, de klusjesmensen en al diegenen die leiding geven aan activiteiten die een belangrijke rol spelen in het reilen en zeilen van de Swingel. Het bestuur is hen veel dank verschuldigd voor hun inspanningen.

Reilen en Zeilen
Reilen en zeilen van de Swingel is een serieuze zaak, ondanks dat de uitdrukking een zekere nonchalance uitstraalt. Vorige week hadden we de prachtvoorstelling “Allinnich Anna” voor een volle zaal. Wie niet geweest is, heeft veel gemist. Om een dergelijke voorstelling mogelijk te maken zijn grote inspanningen noodzakelijk. Mooi is om te zien dat Tjeerd van der Vaart in staat is allerlei trustconstructies te leveren en dat Michiel Scherpenzeel zijn fantastische nieuwe hoogwerker aan het werk zet. Het resultaat was een prachtige theaterzaal.

Met elkaar zijn we in Wijnjewoude tot veel in staat
Het bestuur is plannen aan het maken om de sportzaal zodanig te renoveren dat met weinig inspanning de sportaccommodatie is te wijzigen in een cultuurtempel. Aandachtspunten zijn: verwarming, verlichting,akoestiek, sfeer en aankleding. Als we dit kunnen realiseren maken we in Wijnjewoude weer een grote sprong als Multifunctioneel Centrum.

Duurzaamheid
Wij willen graag het dak van ons dorpshuis isoleren en van zonnepanelen voorzien. Voor een dergelijke investering is veel geld nodig. Inmiddels hebben we een toezegging van het IMF van Provinsje Fryslân van € 35.000. Het bestuur is druk bezig aanvullende subsidies te verwerven om ons plan te realiseren. Wij houden je op de hoogte.

Alex van der Meer, namens het bestuur

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *