4 mei: Herdenken doen we samen

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Allen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Ook in Wijnjewoude herdenken wij jaarlijks de oorlogsslachtoffers. Het programma van de herdenking op zaterdagavond 4 mei ziet er als volgt uit: om 19.45 uur verzamelen we aan de Tsjerkereed. Vanaf dit punt volgt de stille rondgang naar het monument op de begraafplaats. Vervolgens draagt een leerling van ‘Skoalle De Sinnewizer’ een gedicht voor. De dorpskrans wordt gelegd door twee kinderen van de school. Na de twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus, begeleid door een ensemble van blazersgroep Wijnjewoude, wordt het verhaal van de familie Noorman verteld.
Koendert Noorman woonde in Duerswâld (nu Merkebuorren 121) en was actief in het verzet. Kort na de oorlog is hij overleden. Koendert Noorman is begraven op Duerswâld. Na afloop van de herdenking worden er bloemen gelegd op zijn graf.

Wenst u vervoer naar de Tsjerkereed, of wilt u gebruik maken van een rolstoel tijdens de herdenking, dan kunt u voor 30 april contact opnemen met Jan Sijtsema (06 22627218). Voor zitplaatsen op het kerkhof wordt gezorgd.

Na afloop van de herdenking wordt u in gebouw ‘De Driehoek’ een kopje koffie of thee aangeboden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *