Bloembakken gaan snelheid remmen

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar vanochtend zijn ze dan toch geplaatst, de bloembakken op de Merkebuorren.

Al jarenlang wordt geklaagd over het harde rijden op de Merkebuorren waar een maximumsnelheid geldt van 30-km. Eerdere pogingen daar iets aan te doen, zoals het schilderen van parkeervakken half op de stoep, hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Het bleef in de ogen van de aanwonenden een ‘racebaan’.

Vandaag zijn door de drie betrokken buurtverenigingen snelheid remmende bloembakken geplaatst. De bakken zijn een mooi stukje vakwerk van Jelmer van den Berg en beplant met materiaal geleverd door Johan Meinsma en Anneke de Haan. Alles lokaal dus! Jelmer en zijn maat Bareld zetten de bakken op hun plek samen met de buurtbewoners.

Deze door de buurtverenigingen geïnitieerde actie werd ondersteund door Plaatselijk Belang en mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Univé Buurtfonds, Foar ús Doarp en het Dorpsbudget. En nu maar hopen dat het helpt!

En nog meer breaking news. De gemeente Opsterland heeft op enkele plaatsen bakken geplaatst voor het deponeren van hondenpoep. Zou het vaste onderdeel van de rondvraag in de Algemene Ledenvergadering van Plaatselijk Belang hiermee ook zijn langste tijd hebben gehad?

Een impressie van de werkzaamheden:

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *