De Zonnebloem naar Stoeterij Hemrik

De Zonnebloemafdeling Ureterp e.o. (Bakkeveen, Frieschepalen, Siegerswoude, Wijnjewoude en Ureterp) organiseert voor haar gasten op 27 juni een uitstapje naar Stoeterij Het Swarte Paert in Hemrik. Daar is voor hen een interessant programma samengesteld. In de stoeterij staat het in stand houden en promoten van het Friese paard en haar rijke cultuur-erfgoed centraal. De gasten krijgen na de lunch een demonstratie met een Fries paard in de rijhal te zien. Ook is er een kür op muziek. Na afloop kan men vragen stellen en foto’s maken met het paard.

De gasten worden om 10.30 uur ontvangen met koffie en thee en Friese koek en Friese oranjekoek. Daarna volgt een rondleiding met gids door de expositieruimte met culturele en historische bezienswaardigheden rondom het Friese paard en het boerenleven uit het verleden. Vervolgens is het de beurt aan een aquatrainer en wordt verteld over het gebruik van het Friese paard heden ten dage.
Voor de demonstratie wordt om 12.30 uur een Fries lunchbuffet gehouden. Om 14.30 uur wordt het programma afgesloten.

Wanneer deelnemers niet zelf naar de Stoeterij kunnen komen, kunnen ze worden opgehaald en teruggebracht. Dat kan worden aangegeven bij onderstaande contactpersonen.

De kosten zijn 15 euro per persoon.
Waar: Stoeterij Het Swarte Paert, Hemrik
Wanneer: donderdag 27 juni 2024
Kosten: € 15,- per persoon

U kunt zich vóór 12 juni opgeven bij contactpersonen:
Zwaantje van der Wal tel. 0516 481667 of Anke Posthumus tel. 0516 481635.
Het bestuur van de Zonnebloemafdeling Ureterp e.o.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *