Uitje Zonnebloem Ureterp e.o. naar boerin Agnes

Uitje Zonnebloem Ureterp e.o. naar boerin Agnes Woensdagmiddag 29 mei om 12.30 uur stapten we met zijn allen de bus in richting Gasselternijveen. We gingen op bezoek bij boerin Agnes, die in 2007 de eerste boerin van het programma boer zoekt vrouw was. Halverwege de reis reden we over een rotonde die boven de snelweg ligt. De buschauffeur reed ” een rondje van de zaak” om er zeker van te zijn dat iedereen het goed gezien had.

Rond 14.00 uur werden we door boerin Agnes ontvangen in Gasselternijveen. Er stond een bakje koffie met een advocaatgebakje voor een ieder klaar. Boerin Agnes vertelde hoe ze van een klein meisje op de boerderij, uitgegroeid is naar een vrouw met een eigen boerderij. Ze vertelde over haar avontuur bij boer zoekt vrouw, de tegenslagen die ze gehad heeft in haar carrière en over de advocaat die ze nu zelf maakt en verkoopt. De advocaat is een roomadvocaat, bestaande uit maar 5 ingrediënten: eigeel, suiker, slagroom, brandewijn en vanille-extract. De advocaat was te proeven in 5 smaken, namelijk: naturel, boerenjongens, hazelnoot, likeur 43 en amaretto. Ze waren allemaal heerlijk! De meeste gasten hebben nog een of meerdere flesje(s) gekocht voor thuis.

Na afloop werden we uitgezwaaid door boerin Agnes. Nog maar net vertrokken kwamen we er achter dat er een tas was blijven staan. De chauffeur zette de bus in z’n achteruit en zo reden we terug over het smalle landweggetje naar de boerderij om vervolgens, na het halen van de tas, onze reis naar huis te hervatten.

Rond 17.30 arriveerden we weer in Ureterp. Het was een geslaagde middag.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *