Want er is één ding dat ik niet zou willen missen…..

…..vissen!

Maar liefst 32 jeugdige vissertjes waren afgekomen op de jeugdviswedstrijd aan de Compagnonsfeart Wijnjewoude/Hemrik. Aangemoedigd door vaders, moeders, opa’s en oma’s gingen de dobbers om 18.30 uur het water in. Aanvankelijk zag het er goed uit en werden er meteen een paar mooie vangsten gedaan. Maar al snel was het gedaan met de pret en lagen de dobbers roerloos in het water van de vaart. Toch was het een prachtige avond, niet in de laatste plaats door het fraaie voorjaarsweer.

Organisator Jorick van Breda bij de prijsuitreiking

De wedstrijd werd georganiseerd door Jorick van Breda, jeugdlid van hengelsportvereniging It Stikelbearske. Jorick had alles tot in de puntje verzorgd. In zijn rol van wedstrijdleider werd hij bijgestaan door enkele volwassen leden van It Stikelbearske.

Wist je overigens dat It Stikelbearske veruit de grootste vereniging van Wijnwoude is? Na het samengaan met Jubbega en Gorredijk telt de vereniging inmiddels meer dan 1.200 leden.

Er werd gevist om de grootste totale lengte van de gevangen vissen (zeg maar visjes). Eise de Jong was met 92 cm de terechte winnaar. De tweede plaats ging naar Tieme Meestringa en Jorrit Villerius werd derde.

Er wordt de laatste tijd veel gepraat over het iphone-gebruik onder jongeren en wat je daar tegen zou kunnen doen. Het antwoord is: vissen! Anderhalf uur lang was het doodstil langs de waterkant en geen schermpje te zien!

 

 

Meer weten over It Stikelbearske? Kijk op hun website.

 

 

 

Meer foto’s:

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *