Hynstedei Wynjewâld 2024

Het is weer bijna zover! Concours Hippique Wijnjewoude – beter bekend als Hynstedei Wynjewâld – komt steeds dichterbij. Zaterdag 6 juli 2024 is de dag dat de Hynstedei zal plaatsvinden. Het paardenevenement aan de Merkebuorren in Wijnjewoude telt dit jaar drie verschillende disciplines. Vaste prik is dat de tuigpaarden van Categorie Noord de strijd met elkaar aangaan.

Tuigpaarden staan bekend om sfeer, emotie en strijd. De tuigpaarden beschikken over unieke kwaliteiten waarmee ze het publiek warm maken. Tevens zijn ook de regionale rijders met de Friese paarden weer aanwezig. Met hun mooie lange manen en sterke bewegingen maken de Friese paarden een imponerende indruk. De derde en laatste discipline is nieuw dit jaar. Een prachtige aanvulling op het programma van de Hynstedei zijn namelijk de regionale hackney’s. De hackney’s zijn klein van formaat, maar bewegen zeer spectaculair.

Van tuigpaarden tot friezen tot hackney’s, ze zijn allemaal te bewonderen op de Hynstedei. Er staat een middag met veel gevarieerde rubrieken op de planning.
Door vele vrijwilligers en sponsoren uit Wijnjewoude en omgeving wordt dit evenement mogelijk gemaakt. Tussen alle rubrieken door wordt er een verloting gehouden met veel mooie en aantrekkelijke prijzen.

Naast de vernieuwde aanvulling van de hackney’s is er nog meer vernieuwing met betrekking tot de Hynstedei. Namelijk, het ringsteken in Wijnjewoude komt terug! Na afloop van het tuigpaardenconcours organiseert VVV Wijnjewoude ringsteken op het terrein aan de Merkebuorren. Met verschillende combinaties  van pony’s, paarden en/of ezels  wordt het ringsteken weer onder de aandacht gebracht.

U bent 6 juli aanstaande van harte welkom op het terrein aan de Merkebuorren in Wijnjewoude om te genieten van het paardenspektakel. De aanvang is 12.00 uur. Entree is gratis. Tot dan!

Het bestuur van de Hynstedei

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *