Nieuws van Werkgroep Kom erbij

Vrijheidsmaaltijd 5 mei

Op 5 mei hadden we onze Vrijheidsmaaltijd. In deze tijd mogen we onze vrijheid wel koesteren. Wij kunnen gaan en staan waar we willen en dat is echt niet in alle landen mogelijk. De Vrijheidsmaaltijd is daarom ieder jaar weer een mooie gelegenheid om hieraan aandacht te geven. De maaltijd was van 5 uur ‘s middags tot 8 uur ‘s avonds. We hadden overheerlijke soep die was besteld bij het Landelijk comité voor de vrijheid.

Er was een prima opkomst van jong en oud. Voor de kinderen waren er poffertjes en limonade. Ook was er een springkussen voor de kids. Dit werd naar hartenlust gebruikt. Verder was er voor de volwassenen heerlijke soep met stokbrood en kruidenboter, plus twee munten voor een consumptie. Ook tijdens deze maaltijd zagen we weer hoe belangrijk het is om samen, met het hele dorp, iets te vieren. Het was een geslaagde maaltijd en de sfeer was erg goed! Op naar het volgende jaar!

13 mei, Tropische kas, Beetsterzwaag.

Op 13 mei zijn we met 38 deelnemers naar de Tropische kas geweest in Beetsterzwaag. De Tropische kas is opgericht door de toenmalige burgemeester Lyklama à Nijholt in 1869. Er is toen een druivenkas neergezet en later is de ontvangstkas er nog bij gekomen. Hier kun je prachtige bloeiende planten tegenkomen en cactussen. Na een hartelijke ontvangst kregen we uitleg hoe de Tropische kas is ontstaan. Na de koffie werden we in groepjes van 10 rondgeleid langs de prachtige bloeiende bloemen. Er werken 12 vrijwilligers die de tuin en de kas mooi houden.

De Tropische kas is de hele zomer open. Binnenkort is er ook nog een expositie. Het was erg mooi om de tuin in deze tijd te bekijken. Alles bloeit en groeit; het is bijzonder uitnodigend! Het was de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. Om half twaalf ging iedereen met een goed gevoel weer huiswaarts. Voor ieder die dit leest is dit een aanrader. Je kunt op eigen initiatief hier altijd zelf naar toe gaan, om ook een fijne tijd te hebben.

Bingo, 22 mei

Op deze dag hebben we bingo gespeeld, met 16 kinderen van groep 7 van de Sinnewizer en zo’n 30 deelnemers. We maken dit nu vaker mee, maar het blijft een fantastisch gezicht om kinderen en ouderen samen te zien genieten. Aan elke tafel zaten 2 kinderen en 2 of 3 ‘grote mensen’. Veel tijd om bij te kletsen was er niet, want de leiders van deze Bingo (Zwaantje en Anke) begonnen dadelijk en hadden een strak tempo. Hier zie je dat de kinderen het vaak goed aankunnen om goed geconcentreerd te blijven en dat soms als je wat ouder wordt dat niet altijd meer lukt. We hadden verschillende ronden en vaak was het muisstil.
Zwaantje en Anke hadden precies bijgehouden wie van de kinderen nog geen prijs hadden gekregen en er waren extra opdrachtjes voor deze kinderen, zodat ze allemaal met een prijsje rond 1 uur met juf Daphne weer naar school gingen. Toen was er nog een kop koffie voor de ouderen, die de ruimte hadden om nog gezellig bij te kletsen en te praten over deze ochtend. Deze vorm met kinderen van de basisschool is een gouden greep. We hopen hier nog vele jaren mee door te kunnen gaan!

17 juni bewegen

Op 17 juni staat ‘bewegen’ op het programma. Lekker met iedereen (voor zover mogelijk) allerlei spieren in beweging zetten. Bij mooi weer deze keer in de tuin bij Klaasje (Welfingstrjitte nr 2) en als het weer niet al te goed lijkt, gaan we naar de Swingel. Deze ochtend wordt begeleid door fysiotherapeut Johan. Iedereen kan bewegen met eigen mogelijkheden. Iedereen kan kiezen om deze ochtend te bewegen vanaf een stoel, of staande.
Voor deze ochtend betaal je € 3,-.

15 juli fietstocht

We fietsen (misschien met een boogje) vanaf de Swingel (09.30 uur) naar Ikehiem, de boswachterij, aan Ald Duerswâld. Daar worden we opgewacht door de mensen van Ikehiem voor een rondleiding, een uitleg en een lekker kopje koffie. Voor de mensen die rechtstreeks gaan (en dus niet fietsen) is het programma ter plekke vanaf 10.30 uur.

Duofiets

Onze duo fiets is een tijd in de reparatie geweest (bij hans Meinsma), en we hopen dat de fiets rond deze tijd weer klaar is. Als je de Duofiets wil reserveren bel of app even naar Janny Copeland (06-53212345) of Geert van der Veen (06-49010442).

Namens de werkgroep Kom erbij,
Geert van der Veen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *