Playbackshow kinderen

Alle grote sterren waren weer afgereisd naar Wijnjewoude en gaven acte de présence bij de playbackshow voor de kids. Voordat ze begonnen werd de jury voorgesteld. Naast lokale beroemdheid Else Talsma was ook Kees aanwezig om de acts te jureren. Speciale gast was Joop van den Ende die erg nieuwsgierig was geworden welke talenten in Wijnjewoude aanwezig zijn. De presentatie was in handen van Aline Stroetinga-van der Veen.

De middag werd afgetrapt door de dames Fardou en Analynn met het nummer Texas Hold’em van Beyoncé. Ze deden dit op overtuigende wijze en kregen de zaal mee. Vervolgens was het de beurt aan Jelka die een goede vertolking gaf van onze Nederlandse ster Davina Michelle met het nummer What about us. Na deze indrukwekkende vertoning zorgden Roan en Elynn voor feest in de tent met het nummer ‘Ferry de roze flamingo’. Een vrolijk nummer met veel confetti, wat leidde tot een enthousiast juryoordeel. Daarna werd het internationaler, Emma en Elouétt deden een zeer knappe uitvoering van het lied Voilà van Emma Kok en Helene Fischer. Bijzonder knap om te zien hoe deze jonge dames puntgaaf aan het zingen waren in het Frans. 

De koek was echter nog niet op. Twee paarden kwamen het podium op met als ruiters Bente en Mirne. Met het zeer aanstekelijke lied Cotton-Eyed Joe kwam het publiek goed in beweging.

Na dit feestelijke lied was het de beurt aan de Bellinga’s die werden geplaybackt door Benthe en Madelief. Een speciale rol was er voor de zeer schattige boefjes Elise en Annefleur die als verrassing het podium opkwamen. Weinig mensen konden toen nog stil blijven zitten. Dat werd helemaal lastig met het volgende nummer: Welkom in de feesttent. Een hele groep van vrolijke, lytse Zonnedaelers brachten met energie het nummer.

Daarna was het tijd voor een actueel liedje, Europapa, uitgevoerd door ‘The boys’. Deze hunks uit Wijnjewoude wisten op spetterende wijze het publiek mee te krijgen. Met een originele versie van Europapa deden ze het erg goed.

Een playbackshow kan niet zonder een lied van Kinderen voor kinderen en gelukkig waren Jinte en Lyke hier voor te porren. Met een strakke choreografie lieten ze het publiek meezingen op Daba Die Daba Daa. Lars Blaauwijkel zette deze lijn door met zijn vertolking van het lied ‘Jouw liefste wens’. En ook de Spice Girls kregen de tent plat. Sinne en Jeda wisten deze populaire meidengroep goed na te doen. Het slotstuk was voor Ilse die het liedje ‘Stukje van mij’ coverde.

Zo kwam er een einde aan deze middag vol muzikaliteit en originaliteit. Maar niet voordat de jury een eindoordeel velde. De keuze was niet eenvoudig en eigenlijk verdient iedereen een prijs. Uiteindelijk besliste de jury dat plaats drie was voor Jelka met haar lied ‘What about us’. De tweede plaats ging naar het kippenvel moment ‘Voilà’, gezongen door Emma en Elouétt. De eerste prijs ging naar The Boys met hun uitvoering van Europapa.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *