Playbackshow Wijnjewoude 2024: Een Spetterend Succes!

Afgelopen vrijdagavond was het weer tijd voor de wereldberoemde playbackshow en wat was het een feest! In een bomvolle tent lieten de talentvolle deelnemers zien wat ze konden. Van jong tot oud, iedereen deed mee en zorgde voor een avond vol plezier en vermaak.

De avond werd geopend met een knallende act van David Bowie & Mick Jagger. Hun energieke vertolking van “Dancing in the Street” zette de toon voor een avond vol muzikaal spektakel en bracht het publiek meteen in de juiste stemming.

Daarna was het tijd voor Europapa van The Boys. Als winnaars van de playbackshow voor de kinderen mochten zij nogmaals optreden. De enige juiste conclusie na dit optreden kon zijn dat dit de terechte winnaars waren. De energie spat van het podium af.

Vervolgens trad Piter en de Rockers op met een krachtige rockshow die de zaal op zijn kop zette. Hun passie en energie spatten van het podium en zorgden voor een onvergetelijke ervaring. En ook de nodige humor zat verweven in deze act. 

Het publiek werd daarna getrakteerd op een swingende medley van Boney M. De kleurrijke kostuums, het enthousiaste achtergrondkoor en aanstekelijke ritmes van klassiekers zoals “Rasputin” en “Daddy Cool” brachten iedereen aan het dansen.

Een bijzondere act was die van Miley Cyrus en Dolly Parton, met het aanstekelijke nummer kregen ze de zaal mee. De energie spatte ervan af. Een act van een hoog niveau. 

De playbackshow had ook een lokaal tintje met de act Even tot Wijnjewoude, waarin jeugdige talenten hun eigen draai gaven aan de populaire show ‘Even tot hier’. Hun humoristische en goed uitgevoerde performance werd door iedereen gewaardeerd.

The Holy Sisters. From Heaven to Hell zorgden voor een spectaculair optreden waarbij engelachtige zang werd afgewisseld met stevige rocknummers. In korte tijd werd er een hele show uitgevoerd. 

De groep Borrel-lju bracht een strakke uitvoering van De ruggengraat Remix. Hun creatieve en ritmische act was een traktatie voor het publiek en combineerde een maatschappelijke boodschap met een strakke choreografie. 

Donny & Chantal maakten de zaal aan het lachen met hun hilarische vertolking van het bekende Schultenbrau-lied. De winnaars van vorig jaar waren hun komische timing en speelse interactie nog niet kwijt en zorgden voor veel sfeer in de tent.

De avond werd op traditionele wijze afgesloten met een vertolking van André Hazes. Het was spannend of André Hazes nog tijd had in zijn agenda maar gelukkig was het toch weer gelukt.  Het zorgde voor een mooi einde van de show.

Na deze laatste act was het laatste woord aan de jury. Welke groep was in de prijzen gevallen? Uiteindelijk kwamen ze met de volgende rangschikking:

  1. The Holy Sisters. From Heaven to Hell
  2. Borre-lju. De Ruggengraat Remix
  3. Even tot Wijnjewoude

Een mooi sluitstuk van een bijzondere avond. Alle vrijwilligers bedankt voor het organiseren van deze mooie avond. In het bijzonder Dorpsfeest Wijnjewoude voor de organisatie, Aline van der Veen – Stroetinga voor de presentatie en de deskundige jury.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *