Kom erbij

Maandag 17 juni, bewegen
Op deze maandag was er weer een koffieochtend in de Swingel. Als je dit leest is het waarschijnlijk hoog zomer en prachtig weer. Deze ochtend in juni zou het bij Klaasje en Ruurd in de tuin worden gehouden, maar door het slechte weer van de dagen daarvoor was de tuin erg nat, zodat we zijn uitgeweken naar de Swingel.
Bij de koffie had Klaasje een cake gemaakt, wat er goed in ging. Daarna was Johan de fysiotherapeut die ons een les gaf in gymnastiek. Het was een erg leuke les. We zijn met balansoefeningen bezig geweest, met onder anderen ballonnen. Hoe ouder we worden hoe moeilijker het is om jezelf in balans te houden. Dit was een goede les met prima tips. Daarmee kunnen we weer vooruit. Na de gymnastiek hebben we met elkaar nog iets gedronken en is iedereen naar huis gegaan.

Duo fiets
Tja, we hebben er helaas lang op moeten wachten, maar de duofiets is nu weer klaar en geschikt voor gebruik. Natuurlijk zijn er veel mensen die graag een ritje willen maken, maar om iemand te vragen die als ‘chauffeur’ wil optreden, blijft voor velen lastig. We willen daarom de zaken omdraaien: Als je fit bent en iemand kent in de buurt die graag weer eens fietsen wil, maar niet kan/durft, nodig hem of haar uit voor een bepaalde dag. Dan kun je voor die dag de duofiets reserveren bij Janny (06-53212345) of Geert (06-49010442).
Je kunt dan de fiets ophalen bij Janny (Duerswâld 9) en later op de dag terugbrengen. Janny zorgt er altijd voor dat de fiets is opgeladen.
Lekker fietsen!!

Actie attenties
In week 29 (15 juli t/m 20 juli) worden weer door vele vrijwilligers en omtinkers attenties rondgebracht naar mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Dat kunnen mensen zijn van 80+, mensen die in een verpleeghuis wonen buiten het dorp, of mensen die een moeilijk jaar achter de rug hebben of…..
We komen op ongeveer 150 mensen in of rond Wijnjewoude. We zijn er echter wel van bewust dat het mogelijk is dat de lijst nog niet helemaal compleet is. Geef dan alsjeblieft dat door, zodat we die lijst nog weer aan kunnen passen.
Alle vrijwilligers en omtinkers: veel succes! En voor iedereen die een attentie krijgt: fijn dat je hierdoor echt het gevoel kunt krijgen dat je nog helemaal bij het dorp, bij ons, hoort. Kom Erbij!!

15 juli, fietstocht en een bezoek aan Ikehiem (Reik).
Op deze maandagochtend hebben we een fietstocht gepland. Met een (grote) boog komen we dan uiteindelijk aan bij Ikehiem, de plek bij het bos aan de Ald Duerswâld. Daar zal Roel Vriezema de groep ontvangen met een lekker kop koffie en aangeven wat er zoal gebeurt op het terrein.
Mocht je vervoer nodig hebben, bel: Harry (06-51887468) of Pieter (06-12408362). Vertrek bij de Swingel: 09.30 uur. Kosten: €3,-.

19 augustus, spelletje
Op maandag 19 augustus gaan we weer spelletjes doen in de Swingel. Zeker als veel mensen om je heen met vakantie zijn en dus de mensen die je vaker ziet niet thuis zijn, kan een ochtend met elkaar gezelligheid brengen. Komen dus!!

Geert

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *